Patronlar bu kez Bülent'in karşısında!

Sevgili okuyucularım, Tayyip bundan yaklaşık bir ay önce bütün medya patronlannı toplayıp karşısına dizdi, onlara direkif ve nasihat verdi. Aydın Doğan, Turgay Ciner, Erdoğan Demirören, Mehmet Emin Karamehmet, Ferit Şahenk gibi para babalannın o fotoğraflannı görünce "Patronların onuru!" demiştim.

Koskoca adamlar Ankara'da Tayyip'in karşısına teşbih taneleri gibi dizilmiş, emir alıyorlardı! O toplantı herhalde yetmemiş, bazı eksikler kalmış! Önceki gün onlan bu kez suikast mağduru (!) Bülent Arınç topladı. Her seferinde Tayyip toplayacak değil ya! Toplantı İstanbul'da, Hilton Oteli'nde Aydın Doğan'ın ev sahipliğinde yapıldı.
Biliyorsunuz, Hilton Oteli Aydın Doğan'a aittir.

Çevresindeki İstanbul'un en değerli alanında yüzlerce dönüm arazisi vardır. Aydın Doğan kendisini Tayyip'in affetmesini bir sağlarsa oraya ne biçim inşaatlar, plazalar , rezidanslar , iş merkezleri yapıp metrekaresini üç bin dolardan satacak ama olmuyor...

Uzun vadede affedilmenin bir tek yolu var: Sahibi olduğu Hürriyet, Radikal, Posta gibi gazetelerle birlikte Kanal-D, CNN-Türk gibi televizyon kanallarında yandaşlığını ve iktidarın sesi olmayı sürdürmek, sonra padişahtan alacağı bir fermanla gidip imar planı değişikliğini cebe koymak.

Bu nasıl iştir yaaa! Bu koskoca, anlı şanlı para babası medya patronları bu adamların karşısında ne arıyor? Her birinin kişisel olarak en az birkaç milyar dolar parası var.

O halde bunlar neden korkuyor?

Bir gün Tayyip çağırıyor, bir gün Bülent çağırıyor, hepsi kuzu gibi gidip dinliyor, nasihat alıyor.
Bu adamlar zaten kalmayan meslek onurumuzun daha fazla çiğnenmesine nasıl oluyor da böylesine göz göre göre alet oluyor?

Bazılarının beğenmediği, alay ettiği, suçladığı, "Diktatörlük (!)" olarak tanımladığı Atatürk ve İnönü dönemlerinde de gazeteler vardı, gazete sahipleri vardı ama onlar hiçbir zaman böyle çağrılıp aşağılanmaz, iktidardan emir ve direktif almazlardı...

Çünkü onların devletten ve hükümetten milyarlarca dolarlık iş ve ihale beklentisi yoktu.

Emin Çölaşan
Sözcü

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)