Şimşek, Cemevi isteğini reddetti!

TBMM Plan Bütçe Komisyonu'nun CHP'li üyeleri Maliye Bakanlığı bütçesine cemevlerinin bakım ve onarımı için yedek ödenek konulmasını istedi. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Önemli bir konu, ama Maliye Bakanlığı'na bir ek ödenekle çözülmez" diyerek reddetti.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda Maliye Bakanlığı'nın 2012 yılı bütçe görüşmesinde Diyanet İşleri Başkanlığı'nın bütçesine cem evlerinin bakım ve onarımı için 200 milyon TL ödenek konulması için önerge verildi. Önergeyle ilgili söz alan CHP İstanbul Milletvekili Ferit Mevlüt Aslanoğlu, "Özgürlük, demokrasi diyoruz. Diyanet herkesin diyaneti. Herkese hizmet etmeli. Bakan lütfen bunu reddetmeyin. Kardeşlik, birlik beraberlikten bahsediyorsunuz. Birilerinden özür diletmeye çalışıyorsunuz. Önce ülkede herkesin inanç özgürlüğünü sağlayın" dedi.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, önemli konu olduğunu, ancak Maliye Bakanlığının yedek bütçesine bir miktar eklenerek çözülecek bir konu olmadığını söyledi. Diyanet İşleri Başkanlığının da bağlı olduğu Bakan Faruk Çelik döneminde önemli çalışmalar yapıldığını hatırlatan Bakan Şimşek, "Önemli bir konu, tereddüdüm yok. Ama Maliye Bakanlığı'na bir ek ödenekle çözülmez. Önümüzdeki dönem çalışılır, Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde belli noktalara getirilip kaynak ayrılırsa daha doğru olur. Yoksa bunu önemsemiyoruz değil" dedi.

CHP'li Aslanoğlu Bakan Şimşek'in 'çalışma yapılıyor' sözlerine 'sonuç sıfır, Sayın Bakan' diye tepki gösterdi. Cemevleri için ödenek önergesi reddedildi.

Maliye Bakanlığı'na 50 milyon TL yedek ödenek

Maliye Bakanlığı'na 50 milyon TL yedek ödenek konulmasıyla ilgili önerge kabul edildi.

ANKA
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)