The Times:"İsrail ve ABD, İran’ı vuracak!"

İngilİz basını, İtalya’daki NATO üssünde uzun menzilli saldırı tatbikatı yapan İsrail ordusunun ABD ile birlikte nükleer programda kararlı olan İran’ı vuracağını öne sürdü. Gazetelere göre İngiltere de saldırıya yardım için bekliyor.

İran’a operasyon hazırlığı
İsrail ve ABD’nin, İran’ın nükleer tesislerine yönelik saldırı için hazırlandığı belirtiliyor. İngiltere de yardım için bekliyor.
İsrail ordusunun, uzun menzilli füze denemesinin yanı sıra İtalya’da tatbikat yapması ve Başbakan Binyamin Netanyahu’nun kabinesini İran’a operasyon konusunda iknaya çalışması, ayrıca ABD’nin de askeri harekât için düğmeye bastığı yolundaki haberler, gündemin ilk sırasına oturdu. Batı’da endişeye neden olan nükleer programı nedeniyle, İran’a askeri müdahale yapılacağı belirtiliyor. İsrail Hava Kuvvetleri’ne bağlı uçaklar, İtalya’daki Decimomannu NATO üssünde, kapsamlı ve uzun menzilli saldırı tatbikatları yapıyor. Tatbikatın gelecekteki uzun menzilli saldırı görevlerine katılması muhtemel tüm hava unsurlarını; savaş uçağı filolarını, havada yakıt ikmali, gözetleme ve komuta kontrol uçaklarını kapsadığı da ifade edildi. Haber, İngiliz basınında da geniş yer buldu. Gazeteler, İsrail ve ABD ile birlikte İngiltere’nin de yardım için hazırlıklara başladığını yazdı. Guardian’a göre ABD hedefleri belirledi. İngiliz yetkililer, ABD’nin yardım talep etmesi halinde her türlü görevde yer alabileceklerini ifade etti. ABD’nin, Orta Doğu operasyonları için kullandığı Hint Okyanusu’ndaki Diego Garcia adasını kullanmak için İngiltere’den izin isteyebileceği de alınan bilgiler arasında.

Washington’a uyarı
İran Dışişleri Bakanı Ali Ekber Salihi, ABD’nin ülkesiyle çatışmaya girmeden önce iki kez düşünmesi gerektiğini söyledi. Salihi, en kötü senaryoya karşı hazırlıklı olduklarını belirterek, “Ama umarım ABD, İran ile çatışma yoluna girmeden önce iki kez düşünür” dedi.

Obama: Tahran tehdit
Başkan Barack Obama ise İran’ın nükleer programının tehdit oluşturmaya devam ettiğini söyledi.

Yeniçağ
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)