“TNT Ekspres Bilgi ve Kültür Taşıyor” kitap toplama kampanyası bu sene 12. kez düzenlendi.

12 Yılda 4 milyon 734 bin 268 kitap

TNT Ekspres’in Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Zeytinburnu Şubesi ile birlikte her yıl Mart ayında Kütüphaneler Haftası ile başlayıp, Eylül ayında İlköğretim Haftası’na kadar devam eden “TNT Ekspres Bilgi ve Kültür Taşıyor” kitap toplama kampanyası bu sene 12. kez düzenlendi. Kampanya, her sene olduğu gibi bu sene de kendi rekorunu kırarak 12 yılın sonunda 36 bin 373 bağışçıdan toplanan 4 milyon 734 bin 268 kitabı, 2 bin 212 ihtiyaç sahibi okula ulaştırmış oldu.

Tüm Türkiye’de her yıl artan bir ilgiyle devam eden “TNT Ekspres Bilgi ve Kültür Taşıyor” kitap toplama kampanyası bu yıl da hızını kesmedi. 2011 yılında kampanyaya katılan 4 bin 705 kişi ve kurum tarafından bağışlanan 386 bin 741 kitap, Türkiye genelinde 192 okula ulaştırıldı. Sosyal sorumluluk kampanyalarında sürdürülebilirliği esas alan TNT, gelecek yıl da “TNT Ekspres Bilgi ve Kültür Taşıyor” kitap toplama kampanyası için tüm kaynaklarını seferber etmeye devam edecek.

TNT ulaştırma ağının yanısıra gönüllü çalışanlarıyla da kampanyaya destek verdi. Yüz binlerce öğrenciye umut ışığı olan TNT’nin kitap ulaştırdığı okullar Mardin, Şırnak, Van, Tunceli, Siirt, Kars, Hatay, Bitlis, Diyarbakır, Kahramanmaraş, Şanlıurfa, Sivas, Adıyaman, Afyon, Aksaray, Antalya, Aydın, Balıkesir, Batman, Bayburt, İstanbul, Kütahya, Nevşehir, Samsun gibi Türkiye’nin dört bir yanındaki şehirlerde yer alıyor.

TNT Ekspres Türkiye kuryeleri 444 0 868 no’lu telefonu arayarak kitap bağışlamak isteyenlerin kitaplarını kapılarından ücretsiz olarak teslim alıyor. Kampanya kapsamında, Milli Eğitim Bakanlığı’nın öngördüğü yayınlar ile gençlik klasikleri, çocuk klasikleri, klasikler, üniversite ve Anadolu liseleri hazırlık kitapları, çocuk hikayeleri, psikoloji kitapları, çocuk romanları ve öğretmen eğitim kitapları toplanıyor. Bu kitaplar daha sonra TNT Ekspres Türkiye gönüllü çalışanları tarafından olarak tasnif ediliyor. Büyük bir titizlikle hazırlanan kitaplar, gidecekleri okulların öncelik ve ihtiyaçlarına göre ayrılıyor. TNT Ekspres tırlarına yüklenen yüz binlerce kitap yeni sahiplerine teslim edilmek için yola çıkıyor.

Milliyet

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)