Van'da eylem hazırlığında 4 terörist yakalandı

Van'ı kana bulayacaklardı
Van'da eylem hazırlığında 4 terörist yakalandı. Teröristlerden birinin terör örgütü PKK'nin üst düzey yönetcisi ve bölge sorumlusu olduğu belirtildi. Muş'ta güvenlik güçleri tarafından yapılan operasyonlarda bir terörist etkisiz hale getirildi.

Van’da polisin bir uygulama esnasında, havaalanı kavşağında şüpheli görülerek durdurulan bir minibüste terör örgütü PKK üyesi 4 kişi silahlarıyla birlikte yakalandı. Van Valisi Münir Karaloğlu, “Ele geçirilen 4 teröristin 2’si Irak uyruklu. 1 tanesi İran uyruklu. 1 tanesi de Türk vatandaşıdır. Bir tanesi örgütte önemli şahıs, bölge sorumlusu. Bizim uzun süre takip ettiğimiz terörist. Alınan ilk bilgiye göre, havaalanı kavşağını geçselerdi, ilk noktadaki polislere saldırı düzenleyip kaçacaklardı. Tüm Türkiye’nin Van için seferber olduğu güzel bir ortamda fitne odakları, vatandaşların arasındaki bu muhabbet köprüsünden rahatsız olanlar, Van’ı kana bulamak için harekete geçtiler. Van’a geldiler. Bu operasyonun arkasında jandarma, polis ve istihlaratın uyumu var. Bu bölgede hareket var. Bununla ilgili sürekli uyarılıyordu güvenlik birimlerimiz. Bingöl ve Hakkari’deki olaylardan sonra teyakkuza geçtik” dedi.

Bir terörist etkisiz hale getirildi

Muş Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, ''20 Ekim günü saat 07.33'de Muş Hasköy İlçe Gökyazı Jandarma Komutanlığından yol emniyeti sağlamak maksadıyla görevlendirilen zırhlı aracın geçişi esnasında menfeze yerleştirilen patlayıcı maddenin, bölücü terör örgütü mensupları tarafından patlatılması ve 3 Jandarma personelinin yaralanmasıyla sonuçlanan olayın hemen sonrasında, 2 helikopter desteğinde Jandarma özel harekat timleri bölgeye indirilmiş ve başlatılan operasyon neticesinde, cobra helikopterlerinin açtığı ateş sonucu; 1981 Kahramanmaraş doğumlu, 2001 Almanya katılımlı bölücü terör örgütü mensubu etkisiz hale getirilmiştir'' denildi.

Cumhuriyet
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)