Yarın 24 Kasım Öğretmenler Günü


"Öğretmenlerimize duyduğumuz minnet ve şükran duygularımızı ifade ettiğimiz, onların ışığına ve rehberliğine duyduğumuz ihtiyacı bir kez daha güçlü bir şekilde dile getirdiğimiz 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde acımız sonsuzdur"

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, "Cumhuriyetimizin ideallerini gerçekleştirecek yeni nesiller yetiştirme misyonuyla her türlü imkandan mahrum köy ve kasabalarda mucizeler yaratan öğretmenlerimizle, bu depremde kaybettiğimiz öğretmenlerimizin aynı ideal etrafında buluştuklarını görmek, yaşadığımız kaybın büyüklüğünü ve bu acı tecrübeden toplum olarak çok büyük dersler çıkarmamız gerektiğini bizlere hatırlatmaktadır" dedi.

Dinçer, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolasıyla yayımladığı mesajına, "Öğretmenlerimize duyduğumuz minnet ve şükran duygularımızı ifade ettiğimiz, onların ışığına ve rehberliğine duyduğumuz ihtiyacı bir kez daha güçlü bir şekilde dile getirdiğimiz 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde acımız sonsuzdur" ifadeleriyle başladı.

Eğitim ailesi olarak, meslek hayatların henüz çok başında olan gencecik öğretmenleri 23 Ekim günü Van’da meydana gelen depremde kaybetmiş olmanın derin üzüntüsünü yaşadıklarını vurgulayan Dinçer, Millet Mektepleri’nin açılışı ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün başöğretmenliği kabul tarihi olan bu anlamlı günde yapılacak tüm etkinlikleri eğitim şehitleri anısına adadıklarını belirtti.

Tüm milletinin büyük bir acıya boğan depremde kaybedilen öğretmenlerin ve öğrencilerin eksikliğinin her zaman yüreklerde duyulacağını ifade eden Dinçer, şunları kaydetti:"Kısacık meslek yaşamlarına sığdırdıkları büyük fedakarlıkları, öğretmenlik mesleğinin onuru ve saygınlığı içinde yaşatarak her zaman hatırlayacağız. Evinde öğrencilerine gönüllü olarak ders verirken hayatını kaybeden, ilk maaşını Erciş’te yoksul insanlara dağıtacak kadar yüce bir gönül taşıyan, ’öğrencilerim yetim kalır’ diye tayin istemeyen ve daha bunun gibi öğretmenlik mesleğinin bir gönül işi olduğunu gösteren birçok hikayeyi bize bırakıp, vakitsiz bir şekilde aramızdan ayrılan sevgili öğretmenlerimize ve hayatını kaybeden öğrencilerimize Allah’tan rahmet, ailelerimize ve eğitim camiamıza sabırlar diliyorum.

Temenni ediyorum ki öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz, ailelerimiz bir daha böyle acılar yaşamasınlar. Milli Eğitim Bakanlığı olarak bir taraftan şehit öğretmenlerimizin yakınlarının, depremde yaralanan öğretmenlerimizin yaralarını sarmaya çalışırken, diğer taraftan da yıkılmış veya hasar görmüş okullarımızı süratle tespit ederek, en ufak bir risk taşıyan okulların bile yıkılıp yeniden yapılması için çalışmalar başlatılmıştır. Kuşkusuz, içinde güvenle, mutlulukla, sağlıkla oturacağımız evler, binalar, okullar inşa etmek hepimizin ortak çaba ve sorumluluğunu gerektirmektedir. Bu ortak çabayı gösterdiğimizde, insan olmanın, insanca yaşamanın sorumluluklarını ve gereklerini yerine getirdiğimizde ülke olarak bir daha böyle büyük acılar yaşamayacağız. Kendilerini öğrencilerine adayan öğretmenlerimizin yeri doldurulmayacak kaybına değil, kıvancına ortak olacağız."

-Çalıkuşu’nu hatırlamak-
75 öğretmenin kaybedildiği depremde, Reşat Nuri Güntekin’in "Çalışkuşu" eserini ve Feride’nin şahsında öğretmenlik mesleğinin temsil ettiği kıymet biçilmez misyonu ve fedakarlığı hatırlamanın tesadüf olmadığına işaret eden Dinçer, mesajında şu ifadeleri kullandı: "Cumhuriyetimizin kurulduğu yıllarda savaştan henüz çıkmış; bütün meslek sahibi ve aydın nüfusunu cephelerinde şehit vermiş, yoksulluk ve yoklukla mücadele eden bir ülkenin en önemli gücü öğretmenler olmuştu. Cumhuriyetimizin ideallerini gerçekleştirecek yeni nesiller yetiştirme misyonuyla her türlü imkandan mahrum köy ve kasabalarda mucizeler yaratan öğretmenlerimizle, bu depremde kaybettiğimiz öğretmenlerimizin aynı ideal etrafında buluştuklarını görmek, yaşadığımız kaybın büyüklüğünü ve bu acı tecrübeden toplum olarak çok büyük dersler çıkarmamız gerektiğini bizlere hatırlatmaktadır.

Geçmişte olduğu gibi bugün de öğretmenlik mesleğine onurunu, itibarını, önemini kazandıran tüm değerleri aynı heyecan ve bilinçle sahiplenen çok değerli öğretmenlerimizi kaybetmiş olmanın acısını hep duyacağız ve değerli hatıralarını dersliklerimizde, okullarımızda ama her şeyden önemlisi kalbimizde yaşatacağız. Onlardan bize emanet kalan öğrencilere ise insan hayatına saygıyı, altında kalmayacağımız binalar yapmanın önemini, geniş ufuklu, bilgi ve beceri sahibi bireyler olmayı, bu meşaleyi devralan öğretmenlerimiz öğretecek.

24 Kasım Öğretmenler Günü’nü bu duygularla kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete intikal etmiş tüm öğretmenlerimizi rahmetle, saygıyla ve şükranla anıyorum."

Milliyet

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)