AA, bu haberleri niçin saklıyor?


Anadolu Ajansı ısrarla, bir haftadır “Mısır’da sivil toplum kuruluşlarına yönelik baskınlar” ifadesini kullanıyor. Ajans, ABD’nin tepkilerine yer veriyor ama bu sözde sivil toplum kuruluşlarının hangi örgütler olduğunu belirtmiyor.
Haberi çeşitli gazetelerde veya İnternet sitelerinde okuyanlar, Mısır’da kurulan bağımsız sivil toplum kuruluşlarına baskın yapıldığını zannedebilir. Halbuki bu örgütler, ABD derin devlet yapısına bağlı istihbarat kuruluşlarıdır. Gerçi ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Victoria Nuland’ın tepkisine yer veriliyor. Nuland, hem Amerikan destekli hem de Mısırlı sivil toplum kuruluşlarına yönelik tacizlerin sürdüğünü söylüyor.. İyi de adı nedir bu Amerikan destekli kuruluşların?
Hani haberin unsurları? Türk Milleti, Mısır’da olup bitenleri saklasınlar diye mi Anadolu Ajansı yöneticilerine maaş veriyor?

***

Mısır’da arama yapılan bürolar arasında ABD’de Demokrat Parti’ye yakınlığıyla bilinen Ulusal Demokrasi Enstitüsü (NDI) ile Cumhuriyetçi Parti’ye yakınlığıyla bilinen Uluslararası Cumhuriyetçiler Enstitüsü (IRI) adlı iki Amerikan kuruluşu ve Almanya’da iktidar partilerinden Hristiyan Demokrat Birlik partisine yakınlığıyla bilinen Konrad-Adenauer Vakfı büroları da var. Bunlar parti kuruluşu gibi görünse de Amerikan ve Alman devletlerinin dış operasyon birimleridir..
Mustafa Yıldırım’ın “Sivil Örümceğin Ağında” adlı eserinde belirttiği gibi “Amerika’dan işleme konulan ’demokrasi projesi’ operasyonunun dibindeki düşünce şudur: Başka ülkelerin iç işlerine, politik dünyasına, Amerika Birleşik Devletleri’nin resmi organlarınca, örneğin merkezi haber alma örgütü CIA ile doğrudan karışılması sakıncalıdır. Bu sebeple 1982 sonlarında ABD Kongresi’nin onayıyla NED (National Endowment for Democracy), yani Ulusal Demokrasi Fonu kuruldu. CIA emeklisi Ralph Mcgehee, bu kuruluşun işlevini, deneyimli istihbaratçı söylemiyle şöyle yorumluyor:
’CIA’nın ülkelerin karıştırılması operasyonlarında kullanılan birçok işlevinin NED’e transfer edilmesiyle, Demokrasi İçin Ulusal Fon’un kullanımına gidildi. CIA’nın örtülü eylemlerine ek olarak, Uluslararası Kalkınma Ajansı (AID) ve Birleşik Devletler İstihbarat Ajansı (USIA) da, demokrasi yayma operasyonlarında yer almaktadırlar. Avrupa’da yerleşik ve çoğu Birleşik Devletler tarafindan parayla beslenen hükümet-dışı örgütler (NGO’lar) de, doğrudan ya da dolaylı olarak, bu operasyonlarda yer alıyorlar. Bu tür örgütler ve ajanslar aşağı yukarı açıktaysalar da CIA, hükümetleri destekleme ve yıkma gibi birincil rolünü elinde bulundurmaktadır.’”

***

Biz yıllar önce, Mustafa Yıldırım’ın kitabını yazdığı bu verileri Yeniçağ’da özetle yayınladık ki Türk kamuoyu fotoğrafı olduğu gibi görsün.. Yıldırım, şöyle diyordu:
“Amaç, o zamanlar Doğu Avrupa’da illegal, üçüncü dünya ülkelerinde şimdiki durumda tüm dünyada- yasal görünümlü örgütlenmeyle ipleri ele geçirmek. Model ise ’vakıf’ adı altında yabancı ülkelere dalmayı başaran Alman ’stiftung’ örgütçülüğü.
Yabancı ülke insanlarına ve partilerine ortadan ve sağdan yaklaşmak üzere ABD’nin Cumhuriyetçi Parti’yle ilişkili IRI (International Republican Institute / Uluslararası Cumhuriyetçi Enstitüsü); soldan yaklaşmak üzere Amerikan Demokrat Partisi’ne bağlı NDI (National Democracy Institute/ Ulusal Demokrasi Enstitüsü ) kuruldu.”
İşte Mısır’da baskın yapılan kuruluşlardan ikisi NDI ve IRI bürolarıdır. Yani Yugosyavya’dan başlayıp Gürcistan, Ukrayna, Beyaz Rusya, Kırgızistan ve Azerbaycan’da hatta Rusya’da devam ettirilmek istenen sivil darbe örgütlenmesini Soros’un da desteğinde yapan kuruluşlar...
Arap Baharı da bu kuruluşların eseridir.
Anadolu Ajansı bunları kimden saklıyor?

Arslan Bulut
Yeniçağ

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)