AKP'li Vekil Kürdistan'ı Savundu


"Türkiye, Kürdistan'dan rahatsız olmamalı"

AKP Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, Irak'ta toprak bütünlüğünden yana olduğunu, ancak orada yaşayanların istemesi ve kan dökülmeden bir ayrılık olacaksa bir Kürdistanın kurulmasına Türkiye’nin karşı çıkmaması ve destek vermesi gerektiğini söyledi.

AKP Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, Kuzey Irak'ta Kürtçe yayın yapan Aknews Haber Ajansı'na açıklamalarda bulundu. İçten, 2002’de AKP iktidarıyla, özellikle Kürt hakları noktasında çok ciddi adımlar atıldığını, adına açılım denmeden partilerinin olaya hak ve özgürlükler olarak baktığını ve OHAL'i kaldırdıklarını söyledi.

"Akrabalarımdan dağda olanlar var"

Bazı arkadaşlarını Hizbullah, bazılarını da PKK davasında kaybettiğini söyleyen Milletvekili Cuma İçten, "Benim arkadaşlarımın içinde şu an dağda olan arkadaşlarım var. Beraber, birlikte okul okuduğum, birlikte sokakta oyun oynadığımız, ortaokul sıralarını paylaştığım arkadaşlarım şu an dağdalar. Akrabalarımdan dağda olanlar var. Dağda olan çocuklar bizim çocuklarımız. PKK’ya katılan çocuklar benim canım, ciğerim. Benim akrabam. Birilerinin dayısının oğlu, birilerinin amcasının oğlu. En önemlisi bu çocuklar bu toprakların çocukları" dedi.

Irak’ta yaşanan gelişmeleri de değerlendiren AKP Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, Türkiyeli yurttaş olarak, Irak’ta toprak bütünlüğünden yana olduğunu ancak, orada yaşayanların istemesi ve kan dökülmeden bir ayrılık olacaksa, bir Kürdistanın kurulmasına Türkiye’nin karşı çıkmaması ve destek vermesi gerektiğini söyledi. İçten, "Irak’ta bir Kürdistan’ın kurulması Türkiye için ne tehdit edici bir şeydir, ne de Türkiye bundan rahatsız olmalı. Tam aksine Türkiye bence bunu desteklemesi gerekiyor. Çünkü bu Türkiye’yi rahatsız edecek bir durum değil. Biz Suriye, Irak ve İran’daki Kürtler gibi değiliz. Edirne’de, Karadeniz’de Kürtler var. Biz istesek bile ayrılamayız" diye konuştu.

Cumhuriyet
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)