İnce, "Kılıç, dünyada hukukçu olmayan tek başkan"


Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'ı sert bir dille eleştiren CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, mahkemenin iktidarı denetlemekle görevli olduğunu, ancak bugün AKP'yi koruma ve kollama, muhalefeti ise dizayn etme, susturma noktasına geldiğini söyledi.

Salihli'de Şehir Tiyatro Salonu'nda düzenlenen Uğur Mumcu'yu anma etkinliğine katılan İnce, hükümeti ve yargıyı eleştirdi.

İnce, Anayasa Mahkemesi'nin, CHP Grup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan ve kendisine 6 biner lira ceza verdiğini anımsatarak, şunları söyledi:

''Bana cezayı kesen Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç yargıç mı, hakim mi? İktisatçı. Dünyada Anayasa Mahkemesi'ne başkan olup da hukukçu olmayan tek başkandır. Rahmetli Turgut Özal hukukçuların Anayasa Mahkemesi'ne atanmasını düzenlerken o arada Haşim Kılıç'ı atıyor. Sonra Anayasa Mahkemesi bu kararı iptal ediyor, fakat Anayasa Mahkemesi kararları geriye işlemediği için Haşim Kılıç orada kalıyor. Sonra Anayasa Mahkemesi başkanı oluyor. Anayasa Mahkemesi iktidarı denetlemekle görevlidir. Ama Anayasa Mahkemesi bugün AKP'yi koruma ve kollama noktasına gelmiştir. Muhalefeti dizayn etme, susturma görevi yapmaktadır. Biz bu cezadan sanki korkacağız. Devlet bize dünya kadar maaş veriyor, biriktirip ödeyeceğiz. Senden mi korkacağız?''



AA

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)