Özel ile Erdoğan zirvede ne görüştü?


Genelkurmay Başkanı Org. Necdet Özel’i kabul eden Başbakan Erdoğan, 1.5 saatlik görüşmede konuyla ilgili geniş bilgi aldı...
Ayrıntılar görüşüldü
BaŞbakan Tayyip Erdoğan’la Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel arasında gerçekleşen zirvedeki en önemli gündem maddesinin Uludere’de yaşanan gelişmeler olduğu öğrenildi. Saat 13.45’te başlayan ve 1.5 saat süren görüşmede konunun tüm boyutları ele alındı.
Kabine toplandı
Zİrvenİn hemen ardından Baş-bakanlık Yeni Bina, bu kez Bakanlar Kurulu’na ev sahipliği yaptı. Uludere’de yaşanan olaylar Bakanlar Kurulu’nda da görüşüldü. Terörist güzergahında öldürülen 35 kişinin yakınlarına tazminat ödenmesi konusunun da değerlendirildiği öğrenildi.

1.5 saatlik Uludere zirvesi
Başbakan Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel’i kabul etti. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Özel, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile yapacağı haftalık olağan görüşme için Başbakanlık Merkez Bina’ya saat 13.45’te geldi. Orgeneral Özel’in, Uludere’de yaşananlarla ilgili Başbakan Erdoğan’a ayrıntılı bir sunum yaptığı tahmin edilirken toplantı yaklaşık 1.5 saat sürdü. Dün ayrıca Başbakanlık Yeni Bina’da, Başbakan Erdoğan başkanlığında Bakanlar Kurulu da toplandı. Uludere’de yaşanan vahim olayın Bakanlar Kurulu’nda da gündeme geldiği bildirildi. Türkiye-Irak sınırında 35 kaçakçının bombalanarak öldürülmesinin ardından Başbakan Erdoğan, ölenlerin akrabalarını arayarak baş sağlığı dilemiş, “Konuyla ilgili çalışma yapılıyor. Endişe etmeyin. Acınız acımızdır” demişti.

Taziyede bulunmuştu
Genelkurmay Başkanlığı da olayın ardından bir baş sağlığı mesajı yayımlamıştı. Mesajda şu ifadeler yer almıştı: “28 Aralık 2011 gecesi sınır ötesinde meydana gelen olayda hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, aile yakınlarına sabır ve başsağlığı dileriz.” Ayrıca, Irak sınır hattında 35 köylünün yaşamını yitirmesine neden olan hava operasyonu ile ortaya atılan iddialarla ilgili Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel’in, askeri savcılığa talimat verdiği ve iddiaların en ince ayrıntısına kadar soruşturulmasını istediği belirtildi. Genelkurmay Askeri Savcılığın soruşturmasının daha önce açıklanan adli ve idare soruşturmasından ayrı olduğu ifade edildi. Soruşturmayı sürdüren Uludere Cumhuriyet Savcılığı ile Şırnak Savcılığı, Genelkurmay Başkanlığı’ndan insansız hava araçlarının (İHA) aktardığı görüntülerini ve operasyonun bütün aşamaları ile ilgili bilgi istedi.

Yeniçağ
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)