Gençler Atatürk’ün Gençliğe Hitabesini Birinci Mecliste Topluca Okudular


Gençler hep Bir Ağızdan :“Birinci Vazifemiz AKP Den Kurtulmaktır” dediler.
Cumhuriyetin, Laik TC nin bütün kazanımlarına birer birer darbe vurmaya, yok etmeye çalışan AKP iktidarına karşı; “Atatürk’ün nutku ayet mi” diyerek önyargılı düşüncesini dışa vuran AKP nin eski Milli Eğitim Bakanı’nın sözlerine karşı bir tepki olarak, Türkiye Gençlik Birliği üyeleri, 11 Şubat 2012 saat 13 de Atatürk’ün Gençliğe Hitabesini Ulus’taki Birinci Meclis Binası’nın önünde hep birlikte okudular.
Ellerinde bayraklar, dernek flamaları, AKP faşizmini eleştiren yazılar bulunan döviz ve pankartları ile Birinci Meclis’in önüne gelen Türkiye Gençlik Birliği’ne bağlı 200 kadar üye genç, yapılan konuşmalardan sonra hep bir ağızdan Atatürk’ün Gençliğe Hitabesini okudular.
Meclisin önüne gençler toplanırken grup sözcüsü şöyle diyordu:
“Yeni Ortaçağın düşkünleri, saltanat düşkünü görgüsüzler tarihi kendi hurafeleri ile tekrar yazabileceklerini sanıyorlar; işte buradayız. Cumhuriyeti kurulduğu yerdeyiz. Gençliğe Hitabeye, 29 Ekimlere, 19 Mayıslara dokunabilirler mi? (19 Mayıs onurumuzdur” diye hep birlikte slogan atıyorlardı).
“Bütün hırsızlıklarına aldırmadan, bütün vurgunlarına bütün soygunlarına aldırmadan, -şöyle gençlik yaratacağız, böyle gençlik yaracağız-diyorlar. İşte karşılarında Mustafa Kemal’in gençliği. (Hep birlikte “Atatürk gençliği görev başında” diye slogan atıyorlardı). “Şu anda Birinci Meclis kapısındayız arkadaşlar, Cumhuriyet burada ilan edildi. Nutuk burada okundu ve Atatürk yaptığı bütün işleri gençlere armağan etti. Biz 19 Mayısları, 29 Ekimleri yasaklatır mıyız? (Hep bir ağızdan “hayır” sesleri).
“Türkiye’yi Suriye kapılarında parçalatmaya çalışıyorlar. Suriye’yi işkâl ettirmeye çalışıyorlar Türkiye aracılığıyla. Türkiye Gençliği olarak buna izin verecek miyiz arkadaşlar (Hep birlikte “hayır” sesleri) Türkiye’nin parçalanmasına, bölünmesine izin verecek miyiz arkadaşlar? (Gençlik vatan savunmasında” (sloganları), “Gençliğe hitabe onurumuzdur” (sloganları). “Mustafa Kemal’in askerleriyiz”( sloganları),
Dağ başını duman almış” marşını hep birlikte söylediler. Gençlerin bu marş ve sloganlarına bayanlar ve erkekler de dışarıdan alkışlarla ve katılıyorlardı. “Şu anda Birinci Meclisin kapısındayız, Cumhuriyetin ilan edildiği nutukun okunduğu yer burası, cumhuriyet burada ilan edildi. Binlerce insan bu ülke için hayatını kaybetti bu vatan için, cumhuriyet için. Bu gün 19 Mayıs’ı,29 Ekim’i, Atatürk’ü unutturmaya çalışıyorlar. Bütün bunlara göz yumacak mıyız? Atatürk gençliği görev başında”.
Bu gün 19 Mayısları, 29 Ekimleri yasaklayan zihniyet, Amerika’nın çıkarları uğruna kardeş Suriye Halkının Mustafa Kemalin kurduğu Cumhuriyetin kardeşi Suriye halkının üzerine Türk Gençliğini sürmek istiyor, buna izin verecek miyiz? Amerika’nın Suriye Ortadoğu planlarının piyonları olacak mıyız? -Böyle gençlik yetiştireceğiz, şöyle gençlik yetiştireceğiz- diyorlar. Onların istediği gibi bir gençlik olmayacağız. Birinci vazifem AKP yi devirmek” diyerek slogan atıyorlardı.
“İstiklalin ne demek olduğunu bilmeyenler, İstiklal Savaşı vermeyenler Vaşinton’un, Brüksel’in talimatıyla devlet yönettiğini sanalar bu meclisin ve Gençliğe Hitabe’nin kıymetini bilemez. Onlar istediği kadar,-şöyle gençlik yetiştireceğiz, böyle gençlik yetiştireceğiz- desinler, biz Mustafa Kemal’in yetiştirdiği gençliğiz ve Mustafa Kemal’in gençleri ve Türk askeri böyle yetişmeye devam edecek. Zaman zaman “Birinci vazifem AKP yi devirmek” diye hep birlikte slogan atıyorlardı. Sırayla, “Ya İstiklal ya ölüm tam bağımsızlık Türkiye. Bağımsız Türkiye” ile “Faşizme ölüm, Fetullaha geçit yok” diye slogan atılıyordu.
Birinci Meclisin önünde toplanan Türkiye Gençlik Birliği (TGB) üyeleri konuşmalardan, atılan sloganlardan sonra, TGB Genel Başkanı M. İlker Yücel’in önderliğinde hep birlikte Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi’ni okudular.

“BİRİNCİ VAZİFEMİZ AKP DEN KURTULMAKTIR”

Türkiye Gençlik Birliği (TGB) Genel Başkanı M. İlker Yücel konuşmasında şunları söyledi:
“ Türk gençliğinin birinci görevi Türkiye’yi AKP den kurtarmaktır. Eğer Türkiye cemaatler, tarikatlar koalisyonu tarafından yönetilecekse, birinci ödevimiz AKP den kurtulmaktır.
Eğer Türkiye şeyhler, dervişler, meczuplar memleketi olmuşsa AKP den kurtulmak birinci vazifemizdir. Eğer Şeyh Saitlerin heykelleri dikiliyorsa, eğer ordunun başına çuval geçiriliyorsa, eğer Türk Silahlı Kuvvetlerinin Genel Kurmay Başkanı terörist olarak tutuklanıyorsa ve eğer bir köpek gibi kurumlarımız Suriye’nin üzerine, Libya’nın üzerine kardeş Müslüman devletlerin üzerine saldırılarsa saldırırlarsa o zaman birinci vazifemiz AKP den kurtulmaktır.(“Amerikan askeri olmayacağız” sloganları hep birden söyleniyordu).
“Eğer fabrikaların hepsi satılmışsa, ulusun, mazlum halkın Kurtuluş Savaşı’ndan sonra tırnaklarından artırdığıyla kurduğu bütün fabrikalarımız satılmışsa o zaman birinci vazifemiz AKP den kurtulmaktır.
Tarım bitirilmişse, hayvancılık Anguslarla Türkiye doldurulmuşsa o zaman birinci vazifemiz AKP den kurtulmaktır.
Eğer ülkemiz emperyalizmin boz kültürü hizmetine sunulmuşsa o zaman birinci vazifemiz AKP den kurtulmaktır.
Bu gün AKP ile birlikte Mustafa Kemal bir araya getirilmiştir. Mustafa Kemal Türkiye’de Üniversitelerde 10 Kasımlarda Atatürk’ü anabiliyor muyuz? 29 Ekim Bayramını kutlayabildik mi? 19 Mayıs Bayramını kutlamayı yasaklamadılar mı? Doğrusu da AKP den kurtulmak yeniden bir bağımsızlık devrimi için öne çıkmak demektir.
Bu gün Gençliğe Hitabe çöplükten çıkarılmaktadır. Mustafa Devrimi ayaklar altına alınmıştır, biz gençler olarak Birinci Meclis’in önündeyiz, kapısına dayandık. Bütün bu küçücük binada emperyalizme meydan okundu. Bütün emperyalist devletler üzerine çullandı. Bu küçücük binada 200 vatansever emperyalizme karşı ölümüne –ya istiklal ya ölüm- diyerek mücadele etti. Burada birinci meclisin önünde vatansever devrimciliğinin, mücadelenin en üst nokta olduğu yerdeyiz. İlan ediyoruz, bütün kaleler zapt edilmedi. Biz varız vatanseverler olarak, devrimciler var; 1919 da 20 de bu binanın içerisinde 200 yiğit mücadele etti. Bugün milyonlarca Mustafa Kemal var.(“Cumhuriyet Devrimi kazanacak” sloganı atılıyordu.
“Şimdi eğer anayasanın iki üç maddesini ve Gençliğe Hitabesine dokunurlarsa açıkça ilan ediyoruz gençler meşru direniş hakkını kullanacaktır. Yeni direnişin metodunu kimse sorgulayamaz. Kuvayi Milliye’yi kimse sorgulayamadığı için bizim meşru direniş hakkımızın yolunu, yöntemini kimse sorgulayamaz. Eğer bu hainler Amerika’ya sırtını dayamış olan Pensilvanya’dan yönetilen Ilımlı İslam tüccarları halkımızın manevi duygularını istismar edenler, Cumhuriyet devrimimize, bağımsızlığımıza, onurumuza dokunmaya devam ederlerse meşru direniş hakkımızı kullanacağız.
Son olarak şunu ilan ediyoruz: Bu topraklarda Mustafa Kemaller yemini nelehine herkes yere yatsın.
Şimdi meşru direnişe hazır olduğumuzu Atatürk’ün gençliğe hitabesini bir bir sesli okuyarak bütün bir milletimize güven verelim. Mustafa Kemal bize güvendi Cumhuriyeti bize emanet etti. Mustafa Kemal’i utandırmayacağız. Mücadeleye şimdiden başlıyoruz. Hep birlikte Atatürk’ün Gençliğe hitabesi okundu:

10 GENÇ GENÇLİĞE HİTABE OKUNDU DİYE GÖZALTINA ALINDI

Birinci Meclisin önünde bu tören ve GençliğeHitabe okunurken, Meclisin içinde de 10 genç bu hitabeyi okudular. Bunun üzerine 10 genç gözaltına alınmaya çaılışıldı.
Kurtuluş'da toplanan TGB'liler slogan ve marşlar eşliğinde Ulus'ta bulunan 1. Meclis'e kadar yürüdüler. TGB'liler hep bir ağızdan Atatürk'ün Gençliğe Hitabesini okudu. Aynı sırada 1. Meclis'in içinde bulunan 10 TGB'lide Atatürk'ün Nutuk'u okuduğu kürsüden Gençliğe Hitabe'yi okudu. Bunun üzerine polisler TGB'lileri gözaltına almak istedi. Dışarıda bulunan yüzlerce TGB'li buna müsaade etmeyeceğini haykırdı. Polis saatlerce TGB'lileri içerde tutmak zorunda kaldı. TGB Genel Başkanı İlker Yücel arkadaşlarımızı almadan hiçbir yere gitmeyeceğiz, ya arkadaşlarımızı serbest bırakırsınız yada burada bulunan yüzlerce gencide gözaltına almak zorunda kalırsınız dedi.
TGB'lilerin direnci karşısında arkadaşlarımızı arka kapıdan çıkarmaya çalışan polisler bunuda beceremedi. Bu sırada çevrede toplanan vatandaşlarında katılımıyla 1. Meclis'in önünde toplanan grup iyice büyüdü. Polisin dağıtma tehditlerine rağmen yılmayan TGB'liler kol kola girerek marşlar ve sloganlar eşliğinde direnişlerine devam ettiler. Bu sırada çok sayıda CHP milletvekili ve İşçi Partisi Genel Merkez yöneticisi olay yerine gelip TGB'lilere destek verdiler. Milletvekillerinin araya girmesiyle gözaltına alınan TGB'lilerin yarım saat içerisinde serbest bırakılması koşuluyla TGB'liler ifadeleri alınmak üzere Emniyet'e götürüldüler. TGB'lilerin gözaltına alınmasından sonra konuşan İlker Yücel “arkadaşlarımızı bekliyoruz yoksa hiçbir yere ayrılmıyoruz” diyerek tipi komploculara meydan okudu.

Cevat Kulaksız

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)