İzmirliler adalet istiyor


İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik düzenlenen operasyon ardından tutuklananların yakınlarının, adalet istemli haykırışları sürüyor.
“İzmir’de Adalet İstiyoruz” sloganıyla her cumartesi alanlara çıkan “Tutuklu Yakınları Platformu”nun dünkü buluşmasına, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP İzmir milletvekilleri Mustafa Moroğlu, Alaattin Yüksel, Çamlıhemşin Belediye Başkanı İdris Lütfü Melek ve çok sayıda yurttaş da destek verdi.

Grup adına yapılan açıklamada tutukluların cezaevinde 286 günü geride bıraktıklarına dikkat çekilerek, “Bergama Cezaevi’nde tutuklu bulunan İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Pervin Şenel Genç ve Daire Başkanı Tülay Azeri apor topar inşaatı devam eden Yeni Şakran Cezaevi Kompleksi’nde, tozun, çimentonun içine, tuvalet, mutfak gibi ortak kullanım alanlarının tamamlanmadığı, ısınma sisteminin çalışmadığı, temel gereksinimlerin bile karşılanmadığı bir yere götürüldüler” denildi. Tutukluluk sürelerinin bir an önce bitmesi gerektiğini dile getiren aileler yaptıkları ortak açıklamada, “Özel yetkili mahkemelerin yol açtığı bazı sonuçlar, bir gecede yapılan yasal düzenlemeler ile önlenmeye çalışılıyor. Yani hükümet, kendi kurumlarını, özel yetkili mahkemelerden korumak için yasalar çıkarıyor. Bu çifte standart değil midir? Biz çifte standartların karşısında Türkiye’de ve İzmir’de adalet istiyoruz” görüşlerine yer verdiler.

Kemalistler

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)