Zırh Delinecek mi?


MİT yasasının iptali için CHP düğmeye bastı, gözler Anayasa Mahkemesi’nde.
Millet iradesine aykırı
CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, MİT Yasası’nda değişiklik öngören yasayı Anayasa Mahkemesi’ne götüreceklerini açıkladı. TBMM’de basın toplantısı düzenleyen Hamzaçebi, “Bu yasanın süratle onaylanmış olmasını milletin iradesine aykırılık olarak görüyoruz” dedi.
Karanlık alan açılıyor
Gül’ün hiç beklemeden yasayı onaylamasını doğru bulmadıklarını belirten Hamzaçebi, “Yaklaşık 30 yıldır yürürlükteki yasa Başbakan’a MİT’e doğrudan görev verme yetkisi vermiyordu. Başbakan artık MİT’e karanlık, bilinmeyen alanlarda özel görevler verebilecek” diye konuştu.
Başvuru bu hafta...
YasanIn onaylanıp yürürlüğe girmesine, savcıların soruşturmaya son vermesine rağmen düzenlemenin milletin vicdanından döneceğini savunan Hamzaçebi, Anayasa Mahkemesi takvimiyle ilgili soruya da şu cevabı verdi: Çok kısa bir süre içinde, bu hafta içinde olacağını düşünüyorum.

“MİT Yasası, milletin vicdanından dönecek”
CHP’li Hamzaçebi “Yeni MİT Yasası’nı Anayasa Mahkemesi’ne götüreceğiz. Bu yasanın süratle onaylanmış olmasını, milletin iradesine aykırılık olarak görüyoruz” dedi.
CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, MİT Yasası’nda değişiklik öngören yasayı Anayasa Mahkemesi’ne götüreceklerini açıkladı. TBMM’de basın toplantısı düzenleyen Hamzaçebi, yeni MİT Yasası’nı değerlendirdi. Genel Kurul’da jet hızıyla kabul edilen MİT Yasası’nın Cumhurbaşkanı tarafından hiç beklemeden süratle onaylandığını belirten Hamzaçebi, şöyle dedi: “Sayın Cumhurbaşkanı’nın hiç beklemeden bu yasayı onaylamış olmasını doğru bulmuyoruz. Bu itirazlara kulak vermeden, karanlık alanlara ilişkin açıklama yapılmadan veya bu karanlık alanlar ortadan kaldırılmadan bu yasanın süratle onaylanmış olmasını milletin iradesine aykırılık olarak görüyoruz.” Yaklaşık 30 yıldır yürürlükte olan MİT Yasası’nın Başbakan’a MİT’e doğrudan görev verme yetkisini vermediğini ifade eden Hamzaçebi, “Son düzenlemeyle artık Başbakan MİT’e karanlık bir alanda, bilinmeyen alanlarda özel görevler verebilecektir” dedi.

Başvuru bu hafta içinde
Yeni MİT Yasası’nı Anayasa Mahkemesi’ne götüreceklerine dikkat çeken Hamzaçebi, “Sayın Cumhurbaşkanı bunu onaylamış olabilir. Yürürlüğe girmiş olabilir. Cumhuriyet savcıları bu çerçevede soruşturmaya son vermiş olabilir ama biz bu yasayı Anayasa Mahkemesi’ne süratle götüreceğiz. Bu yasa Anayasa Mahkemesi’nin kararı ne olursa olsun milletin vicdanından dönecektir” dedi. Başbakan’ın, MİT Yasası bağlamında bir değerlendirme yaparak, “Seçilmişleri atanmışlara kurban etmeyeceklerini” söylediğini ifade eden Hamzaçebi, “Millet 8 milletvekilimizi TBMM’de görev yapmak üzere seçmiştir. Ama millet iradesine rağmen 8 milletvekili tutuklu olarak cezaevindedir. Yargı milletin iradesini bir kenara atmıştır. Yapılması gereken, bu iradenin TBMM’ye yansımasını sağlamaktır” değerlendirmesini yaptı. “Ayağınızı denk alın anlamında bir açıklamaysa bu ayrı bir değerlendirme konusu” diyen Hamzaçebi, “MİT Yasası’nda yapılmış olan düzenleme seçilmişlerin herhangi bir şekilde korunmasını sağlamıyor. Seçilmişler hakkında Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 250. maddesi uyarınca özel yetkili mahkemeler de harekete geçebilir” dedi. Akif Hamzaçebi, “MİT Yasası’nı Anayasa Mahkemesi’ne hafta içinde götüreceklerini ifade etti.

Yeniçağ
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)