Çöhregani ve PKK/BDP


Çöhregani, ABD ile yakın ilişkileri olan bir Azeri lideridir.
PKK ile ne ilgisi var diyeceksiniz, işte onu söyleşeceğiz.

Çöhregani’ye tek soru
Çöhregani, 2005 yılı olabilir, arkadaşlarıyla birlikte İstanbul’da İşçi Partisi İl Merkezi’nde ziyaretime gelmişti.
Dinledim, akılları fikirleri İran’ı bölmek ve İran Azerilerini kurtarmaktaydı.
Onlara tek bir soru sordum:
“Siz daha Karabağ’ı Ermenilerden kurtaramıyorsunuz, başınıza bir de koskoca İran işi açıyorsunuz. Bunu hangi gücü arkanıza alarak başaracaksınız?”
Başlarını önlerine eğdiler. Çünkü yaslandıkları gücü İşçi Partisi Genel Başkanı’na açıkça söyleyemezlerdi.

Bölge halklarını kurtaracak parlak fikir
Ferit İlsever arkadaşım, benim üç görüşçümden biridir. O’ndan öğreniyorum. Bir BDP yöneticisi, Türkiye, Suriye, Irak ve İran Kürtlerinin Kürdistan’ı kurmalarını bölge ülkelerinin kurtuluşu için ne kadar yararlı olacağını anlatıyormuş. Herkes o Kürdistan’dan kuvvet alarak kendi ülkesini kurtarabilirmiş.

PKK ve BDP’lilere soru
Aklıma Çöhregani geldi. Şimdi buradan o kardeşime soruyorum:
Türkiye, İran, Irak ve Suriye gibi bölge ülkelerini, hangi güce dayanarak bölecek ve bizi de kurtaracak olan Kürdistan’ı kuracaksınız?
Bölge ülkelerini bölme iddiasındaki o güç zaten iş başındadır. 1991’de Birinci Körfez Savaşıyla bölgeye silahla gelmiştir. 2003’te Irak’ı işgal ederek ikinci atağını yapmıştır ve şimdi de Suriye’yi karıştırmaktadır.
Bu güçle işbirliği yapılarak kurulan üsler, bölgenin kurtarıcısı değil, lanetlisi olmuştur.

ABD’ye bel bağlayanlar felakete koşuyor
Bütün Kürt örgütlerinin, özellikle bizim Kürtlerimizin öncü kesimlerinin, güncel dalgalanmalardan kendilerini kurtarıp girilen süreci anlamaları, tarihsel bir sorumluluktur.
ABD’ye güvenerek bölge ülkelerini bölme ve Kürdistan kurma girişimi, büyük felaketle sonuçlanacaktır. ABD’nin bunu başarma şansı kesinlikle bulunmuyor.
Ve bu, dönüşü olmayan bir yoldur. ABD, burada geçicidir. Kalıcı olanlar, Türkiye’dir, İran’dır, Irak’tır, Suriye’dir ve Kürtlerdir.
ABD himayesinde kurulan Kukla Devlet meydanda. Bırakalım, bütün bölge halklarını kurtarmayı, bölgede ve gelişen dünyada yer alan herkes, orayı bir ABD üssü ve ihanet yuvası olarak görmektedir.

ABD’ye uzatmalı askerlik hizmeti
Planını ABD’nin emperyalist başarılarına bağlayan bir Kürt önderliği, ABD’nin paralı askerlik gücü olarak cepheden cepheye sürülecektir. Halka derin acılar ve sefaletten başka bir şey vermeyecektir. Barzani’nin ve PKK’nin bugünkü siyasetlerinin varabileceği bir barış ve huzur yoktur.

Bölge ittifakı kaçınılmaz
Bugün bir tek Tayyip Erdoğan yönetimi, ABD’nin ve İsrail’in bölgedeki son fedaisi olarak, Barzani’nin açık müttefikidir; PKK’nin de dolaylı müttefikidir.
Ancak ABD, Ankara’yı da kaybedecektir ve bölge ittifakı kurulacaktır. Bu, kaçınılmazdır. Bunu görmekten kaçanlar, yarın kendilerini kurtarmak için ne yapacaklar bilinmez, ama Kürt halkı başta olmak üzere bütün bölge halklarının lanetini kazanacaklardır.
Kürdümüze özgürlük, kardeşlik ve zenginlik getirecek olan büyük siyaset, derhal bütün bölge ülkelerinin anti-emperyalist cephesinde yer almaktır. Akılları varsa, ABD emperyalizminin planlarında rol üstlenmeyeceklerini ilan etmelidirler. Türkiye düşmanlığına açıkça son vermelidirler.

Hükümet olmak
Kürtlerin yaşadıkları ülke halklarıyla birlikte, onların parçası olarak hükümet olmaları, ABD emperyalizminin bölgeye müdahalesinin kırılmasına bağlıdır. O zaman görülecektir; bölge Türkiye’den başlayarak hızla bir milli demokratik devrimler sürecine girecektir.
Bu süreç, bölge ülkelerinin Asya, Latin Amerika ve Afrika’da olduğu gibi bölge çapında birleşmelerini dayatıyor. Kürt, o birleşmenin bozguncusu olarak değil, yapıcısı olarak, bölge ülke ve halklarıyla uyum içinde özlemlerine kavuşabilir.

Türkiye halkını düşman yapıyorsunuz
Bazı birikimsiz, çapsız ve sorumsuz kimseleri, lider pozisyonlarda, altında kalacakları girişimlerde görüyoruz. Onları da 75 milyonluk halkımızın dirliği için uyarıyoruz. Türkiye, halkını kaybetmek, sandıkları gibi bir başarı çizgisi değil, felaket çizgisidir. Türkiye Kürdünü kaybederek büyük zorluklarla karşılaşır. Ama Kürt, Türkiye halkını kaybederse, karşılaşacağı durum zorluğun çok ötesindedir.

Baş dönmesi
Yanlarında gördükleri üç beş kişiliksiz dönek, Türkiye halkının hiçbir kesimini temsil etmez. Ancak sergiye konan mostralık görevi yapar. Mostrayla kazanılmış bir başarı yoktur.
En tehlikelisi, bu Neoliberal, Amerikancı dönek tayfasının bu süreçte kışkırtıcı rolü oynamalarıdır. Faturası, kışkırtıcıya değil, kışkırtılana çıkar.
Baş dönmesi, başsız kalmanın başıdır.



Doğu Perinçek
Aydınlık

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)