Amaçları Apo’yu çıkartmak


CHP’li eski vekil, hukukçu Şahin Mengü, “Ergenekon’da yargılamanın temel nedeni bebek katiline bir af çıkarmanın yolunu açmaktır” dedi…

CHP eski Milletvekili Şahin Mengü, 256 sanıklı Ergenekon davasıyla ilgili ilgili çarpıcı bir iddia ortaya attı. Davanın görüldüğü Özel Yetkili İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nin, yaptığı bir savunma nedeniyle hakkında suç duyurusunda bulunduğu Mengü, “Bunlar bizi söyleyeceklerimizden geri koymayacak” dedi. Mengü, SÖZCÜ’ye şunları söyledi:

“Asla yıldıramazlar”

SİLİVRİ ’deki yargılamanın temel nedeni bebek katili Abdullah Öcalan’a bir af çıkarmanın yolunu açmaktır. İnsanları “ne olursa olsun” noktasına getirmektir. Nitekim böyle olacak ve bu bir genel af ile sonuçlanacak.

EĞER savunma kurumu baskı altına alınmaya başlanmışsa bu adil yargılanmanın ortadan kalktığını gösterir. TCK’da olsun, evrensel hukukta olsun, küfretmediğiniz sürece, savunma hakkı sınırlandırılamaz.

SİLİVRİ ’de yüzlerce insan, ne olduğu belli olmayan ithamlarla, ABD’li büyükelçilerin, generallerin verdiği dosyalara göre cezaevinde yatıyorsa, herkesin başına her şey gelebilir.

ASIL mahkumiyet insanların düşüncelerini mahkum etmektir. Benim düşüncelerim mahkum değil. Böyle olduğu sürece beni hiçbir şey beni yıldırmaz.

Sözcü
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)