Duble Yolda Ağaç Katliamı


Bayındır - Ödemiş Duble Yolu, Bayındır Arıkbaşı Köy İçi Kavşagı'nda, İşletmeciliğini Özsan Ses'in yaptığı Kafkas Aile Çay Bahçesi içindeki asırlık çınar ve çam ağaçlarının katledilmesine neden oluyor.
Bayındır üzerinden Ödemiş'e kendi aracıyla gidenlerin ve Arıkbaşılıların, yazın sıcak günlerinde soluklandıkları, huzur buldukları ve hoşça vakit geçirdikleri alan yok ediliyor.
İşletmeci Özcan Ses, ağaçların akibetini Bayındır Belediye Başkanı ve Kaymakamına sorduğunu; onların sağlıklı bilgiyi mütahitten alabileceğini söylemeleri üzerine, mütahitle yaptığı görüşmede ağaçların kesileceği bilgisini aldığını belirtti.
Özcan Ses, ''Yol çok geniş olarak düzenleniyor. Buradan bir günde geçen araç sayısı sınırlıdır. Ağaçlar asırlıktır. Anıtlar Kurulu'nun koruması altında olduğunu duydum. Atatürk, ev ağaca zarar veriyor diye; evi bir kaç metre ileri kaydırtmıştır. Yetkililer, yolu Arıkbaşı'nda daralttırarak soruna çözüm bulabilir. Bunu bir işletmeci olarak değil, bir çevre dostu olarak söylüyorum. Arıkbaşılılar ve konaklayan misafirlerimiz, ağaçların kesilmemesi için imza topluyorlar. İmzalarımızı Ulaştırma Bakanlığı'na ve Karayolları Genel Müdürlüğü'ne ileteceğiz. Çevreci derneklerle birlikte, durumu Anıtlar Kurulu'na iletip, kesilmemeleri için direneceğiz'' dedi.





Haberi Gönderen
UED
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)