İnsansız hava aracı yapan şirketin çalışanı hunharca öldürüldü



Sarıyer cinayetinde Başbakan devrede

TSK için insansız hava aracı yapan şirketin çalışanı ve sahibinin yeğeni hunharca öldürüldü. Başbakan'ın talimat verdiği cinayet ile Münevver Karabulut cinayetiyle ilgilenen aynı ekip ilgilenecek

TSK için insansız hava araçları yapan Özdemir Bayraktar’ın şirketinde muhasebeci olarak çalışan yeğeni Mehmet Mert Bayraktar, önceki gün Sarıyer’deki evinde boğazı kesilerek vahşice öldürüldü. Başbakan, siyaset yıllarından arkadaşı olan Bayraktar‘ın yeğeninin cinayetinin çözülmesi için talimat verdi ve özel ekip kuruldu.

Sarıyer Maden Mahallesi Emlak Konutları Sitesi A-11 Daire 7’de önceki gün meydana gelen olayda, 8 ay önce Merve Bayraktar ile dünya evine giren muhasebeci Mehmet Mert Bayraktar (28) hasta olduğu için sabah işe gitmedi. Sabah saatlerinde eşini işe yollayan ve hasta olduğu içinde ilaçlarını alıp uyuduğu belirtilen Bayraktar, eve giren iki kişi tarafından önce darp edildi. Daha sonra boğazı kesilerek öldürüldü. Hasta olduğu için işe gitmeyen Mehmet Mert Bayraktar’ı telefonlara cevap vermeyince durumundan şüphelenerek çilingirle eve giren babası Ömer Bayraktar buldu.

Darp edilip boğazı kesildi

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin kullandığı yerli malı insansız hava uçakları üreten Baykar Yönetim Kurulu Başkanı ve makine yüksek mühendisi Özdemir Bayraktar’ın yeğeni olan Mehmet Mert Bayraktar’ın cesedinin bulunması üzerine olay yerine gelen polisler, evden herhangi bir şey çalınmadığını tespit etti. İki kişi tarafından önce darp edilen sonra da boğazı kesilerek öldürülen Mehmet Mert Bayraktar’ın cinayetini çözmek için polis harekete geçti.

Başbakan bilgilendirildi

Öldürülen Mert Bayraktar’ın amcası Özdemir Bayraktar’ın 1990’lı yıllarda siyaset yaptığı öğrenilirken aynı zamanda Başbakan Erdoğan ile arkadaş olduğu, bu nedenle cinayetle ilgili bilgilerin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a da iletildiği öğrenildi. Ankara’dan gelen emirle Adalet Bakanlığı’nın konunun hassas olduğunu bildirmesi üzerine yapılan otopsiye Adli Tıp Kurumu Başkanı Doç. Dr. Haluk İnce de katıldı. Yapılan otopside Bayraktar’ın boynunda iki çizik olduğu tespit edildi ancak otopsiyi yapan doktorun boynundaki kesiğe neden olan aletin ne olduğunu saptayamadığı öğrenildi.

Kapısı zorlanmamış

Cinayetle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği bünyesinde özel bir ekip kuruldu. Olay yerinde inceleme yapan polis ekipleri, Bayraktar’ın ölü bulunduğu dairenin kapısında herhangi bir zorlama olmadığını tespit ederken, bu nedenle cinayeti işleyen kişinin Bayraktar tarafından tanınan ve eve alınan bir kişi olduğu ihtimali üzerinde duruyor. Kurulan özel ekibin, yaklaşık 8 ay önce evlenen muhasebeci Mehmet Emin Bayraktar’ın özel yaşamını da incelediği ve soruşturmanın çok yönlü sürdürüldüğü öğrenildi.

Telefonları inceleniyor

Cinayetle ilgili tüm delilleri mercek altına alan polis, genç adamın telefon kayıtlarını da incelemeye aldı. Mert Bayraktar’ın öldürülmeden önce son olarak telefonda görüştüğü bir kişiyi tespit eden polis, bu kişinin peşine düştü. Polis bu kişinin cinayetle ilgili olduğu şüphesi üzerinde duruyor. Mehmet Mert Bayraktar’ın cenazesi dün, Adli Tıp Kurumu’nda yapılan otopsinin ardından yakınları tarafından alınarak Sarıyer’de öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından Garipçe Köyü Mezarlığı’nda toprağa verildi.

‘Aşkım, biz daha çok küçüktük’

Cenaze namazı sırasında, caminin korkuluklarına çıkarak “On yıl birbirimizi bekledik aşkım. Biz daha çok küçüktük. O şehit oldu” diye ağlayan acılı eş Merve Bayraktar, çevredekilere duygusal anlar yaşattı.

Amcası taziyeleri kabul etti

Törende taziyeleri kabul eden amca Özdemir Bayraktar, cinayetin nedeniyle ilgili bir şey bilmediklerini söyledi. İHA’nın üreticisi olan olan amca Bayraktar, “İşinizle ilgili bir tehdit alıyor muydunuz?” sorusuna “Somut bir şey yok” diye cevap verdi.

İlk Türk İHA’yı yaptılar

Baykar Grubu adını Kale ile ortak geliştirdikleri insansız hava aracı ‘Bayraktar’ ile duyurdu. Türk Silahlı Kuvvetleri’nden 400 adet sipariş alan Bayraktar pilotsuz uçaklar halen başta Güneydoğu olmak üzere aktif olarak kullanılıyor. Elden atılan uçak, elektrik motoru ile sessiz uçarak 20 kilometre menzili ile yer istasyonuna yüksek çözünürlükte görüntü yolluyor. Geçen yıl sonunda Türk Silahlı Kuvvetleri aynı grubun geliştirdiği “Çaldıran” tipi daha büyük insansız hava aracı siparişi de verdi. Baykar Grubu halen bu proje üzerinde çalışıyor. Özdemir Bayraktar’ın oğulları İHA’yı böyle tanıtmıştı.

Vatan
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)