Basın özgür çalışmalıdır


MHP Genel Başkan Yardımcısı, Tokat Milletvekili Dr. Reşat Doğru, basının özgür çalışması gerektiğini belirtti.

MHP Genel Başkan Yardımcısı, Tokat Milletvekili Dr. Reşat Doğru, basının özgür çalışması gerektiğini belirterek, "Basın mensupları, saygı ister, özgür çalışma ortamı isterler. Son yıllarda ülkemizde her meslek grubunda olduğu kadar, basın mensuplarına da çok büyük baskı ve saldırılar yapılmaktadır" dedi.

Doğru, yaptığı yazılı açıklamada, 24 Temmuz Basın Bayramı'nın cezaevlerinde yatan 110 gazeteciyle buruk kutlandığını dile getirdi. "Toplumun bilinçlenmesi, doğru haber alması, yaşamın güzelleşmesi, demokrasinin gelişimi için tarafsız ve yazılı basına ihtiyaç vardır" diyen Doğru, tarafsız basının, demokrasinin vazgeçilmez kurumlarından olduğunu vurguladı.

Tarafsız basın istenirken, basın mensuplarına haklarının verilmesi, uygun ortamda çalışma şartlarının sağlanması gerektiğine dikkat çeken Doğru, şunları ifade etti:
"Basından biz çok şey beklerken, o emekçilerin de başta politikacılar olmak üzere herkesten beklentileri vardır. Basın mensupları, saygı ister, özgür çalışma ortamı isterler. Son yıllarda ülkemizde her meslek grubunda olduğu kadar, basın mensuplarına da çok büyük baskı ve saldırılar yapılmaktadır. Suçunun ne olduğunu bilmeden aylarca hapiste yatan meslek grupları içerisinde basın mensupları da vardır. İnsanların, aylarca, yıllarca hapiste yatırılması doğru değildir. Bugün devlet ve vatanı hainlere karşı kahramanca koruduğu için hapiste yatan Engin Alan, Mustafa Balbay gibi vatan evlatlarının neden orada yattığını anlayamıyoruz. Bunların yanında basın mensuplarına saldırılar, bazen hapis bazen tehdit bazen de fiili saldırı şeklinde oluyor. Devlet yetkililerinin ve bütün basının bu tür olayları yakinen takip etmesi gerekir.

Siyasetçisinden, en sade vatandaşına kadar herkes bu olayları kınamalı, protesto etmelidir. Ancak o zaman basın mensubuna sahip çıkar, onu korumuş oluruz. Bende geçmiş olan 24 Temmuz Basın Bayramı'nı kutlar, daha demokratik ve hakların korunduğu günler dilerim."


ANKA
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)