Sonradan değil şimdi...


Denizli’de Ülkücüler sel oldu da taştı desek hiç de abartmış olmayız. Denizlili Ülkücülerin Salı günü düzenlediği iftar yemeği davetine icap ettik. Yemeğin onur konuğu da MHP Trabzon Milletvekili Koray Aydın’dı. Hem iftar yemeği öncesi hem de sonrası muhteşem bir sevgi seline şahit olduk. Kadınlı-erkekli, çoluklu-çocuklu Ülkücüler el ele vermiş eski MHP Denizli Milletvekili Salih Erbey’in muhteşem organizasyonuna koşmuştu.

Ankara’da siyasetin yaz sıcağına ara verip farklı bir ortamı koklayalım derken daha da sıcak bir atmosferin içinde bulduk kendimizi. İftar yemeğindeki o birlik-beraberlik havası görülmeye değerdi. “Efsane Bakan” sloganları ile karşılanan Koray Aydın iftar sonrasında yaptığı konuşmada AKP iktidarına her yüklendiğinde salon alkış tufanına boğuldu. Aydın, bin 500 kişilik salonda bir o kadar da dışarıda bahçede kendisini dinleyenlere “sabrın sonu var” mesajı verdi. Daha sonra iftara katılan MHP Denizli Üst Kurul delegelerinin tamamına yakını, civar il ve ilçelerden gelen Üst Kurul delegeleri ve çeşitli kademelerinde görev yapanları ile istişare toplantısının yapıldığı otele geçtik. Otelin içi ve dışı ana baba günü gibiydi. Saat 21.30’da başlaması planlanan istişare toplantısı Koray Aydın’ın etrafının sarılması ve lobideki sohbet yüzünden ricalarla saat 22.30’da başlayabildi. Koray Aydın’ın Denizli ve dışından gelen üst kurul delegeleriyle yaptığı lobi sohbetinde ana konu 4 Kasım’da yapılacak MHP Büyük Kongresi’ydi. Vurgu ise hiç de MHP muhaliflerinin ve bazı basın organlarının yansıttığı gibi “muhalif” değildi. Sohbetlerin sözcüklere dökümünde , “birlik”, “beraberlik”, “değişim” ve “tek başına iktidar” vardı. Kongreyi soran MHP’lilere ve Ülkücülere Koray Aydın sık sık, “kongre kavga demek değil” vurgusu yaptı. Aydın, “Gidenler kötü, gelenler iyi diye bir şey yok. Bu bir yarış. Böyle bakın bu sürece” dedi. Lobide Koray Aydın adeta soru yağmuruna tutuldu. MHP’li Aydın’ın cevaplarındaki ortak vurgu ise şöyleydi:

“MHP’de değişim olacaksa şimdi olacak. Yerel iktidar olmadan genel iktidar olmaz. Birbirimize güveneceğiz.”

Lobide, partililerin kendi aralarında yaptığı sohbetlerde ise “değişim” konuşuluyordu. Benim bu sohbetlerde en dikkatimi çeken nokta ise hem kongre süreci hem de parti politikaları değerlendirilirken hakim olan oldukça seviyeli üsluptu. Ne Koray Aydın’ın ağzından, ne de kendisi ile sohbet eden üst kurul delegeleri ile diğer partililerden Devlet Bahçeli aleyhine tek bir incitici eleştiri duymadım.
İstişare toplantısına geçildiğinde ise eski MHP Denizli Milletvekili Salih Erbey’in ağzından şu sözcükler döküldü;

“Anadolu hareketinin sevgi ateşini Denizli’den yaktık”..

Koray Aydın’ın sık sık alkışlarla kesilen istişare toplantısı konuşmasından ana başlıklara gelince;

* Artık tek başına iktidarı konuşmanın zamanı. Şimdi, sonra değil. Şimdi konuşmazsak ağır bedeller ödeyeceğiz. Türkiye’nin şartları bizi buna zorluyor. Bu siyasal hareket iktidar olmak mecburiyetinde.
* Birbirimizi itmeden-kakmadan, birbirimize kalp gözlerimizi açacak bir mevsimi oluşturmalıyız.
* Bu hareket bu dönemde küllerinden yeniden doğacak ve tek başına iktidarı yakalayacak. Sonradan değil, şimdi.
* Bu hareket iktidar istiyor mu, istemiyor mu? İstiyorsa yiğitçe 4 Kasım’da iradesini ortaya koyacak. Şimdi, sonra değil.
* Birliğe, huzura ihtiyacımız var. Kimse bize bir şey yapmıyor bizim birbirimize yaptığımız kadar. Bu hareket önce iç barışı sağlayacak.

Başkentin sıcak gündemi yüzünden MHP’nin neredeyse tamamlanan il kongrelerine ancak uzaktan bakıyorduk. İl kongrelerinde çıkan sonuçların “değişimden” yana olduğu söyleniyor, biz de bu söylemlere gazetecilik gereği ihtiyatlı yaklaşıyorduk. Daha önceki yazılarımda da belirttim, bir Ankara gazetecisi olarak meslek hayatım en soldan en sağa parti kongrelerini takip etmekle geçti. Bu seferki MHP kongre süreci hiç öncekilerine benzemiyor. Mübarek Ramazan ayının başında Ülkücü harekette değişimin kuvvetli rüzgarına Denizli’de şahit oldum. Bu hareketi bazılarının dediği gibi “muhalif hareket” olarak adlandırmak çok yanlış olur. Tabanda değişimin en hararetli savunucuları Genel Başkan Devlet Bahçeli aleyhine onu incitecek sözlerden itina ile uzak duruyor. Koray Aydın ise sorunları kişiselleştirmeden partide emeği geçen herkese teşekkür ediyor. MHP tüm partilere örnek olacak olgunluk içinde 4 Kasım Büyük Kongresine gidiyor.

MHP’de değişim hareketinin sloganı ise netleşmiş.
“Sonradan değil şimdi”

Yarın sizlere Aydın’dan Ülkücülerin düzenlediği iftar yemeği ve sonrasından izlenim ve notlar aktaracağım.

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)