Türkiye Kuzey Suriye'ye girmelidir


13 Temmuz tarihinde, bu köşede 'Ortadoğu'nun Yeni Lideri Barzani Oluyor' başlıklı bir yazım çıktı. Orada şunları söylemiştim:
'Kürdistan'ın temeli; Kuzey Irak'ta atıldı. Böylece Irak Kürdistan'ı oluşturuldu. Şimdi; Suriye'deki Esad rejimi çökertilecek ki orada da Suriye Kürdistan'ı kurulacak. Sonra Irak ve Suriye Kürdistan'ı birleştirilecek.
Planda üçüncü Kürdistan olarak Türkiye Kürdistanı bulunuyor.
İşte bugünlerde ağır ağır Türkiye Kürdistanı'nın da ayrıştırılıp Türkiye'den kopartılması çalışmaları yürütülüyor.'
O günlerde bu iddiamızı komplo teorisi gibi gösterenler; şimdi uyandılar.
Çünkü; Suriye'nin kuzeyi; ağır ağır Kürdistancı Kürt gruplarının eline geçiyor. Buralarda da PKK bayrakları açılıyor.
Kuzey Irak'taki Barzani'nin, Suriyeli Kürtleri Irak'taki kampta militan olarak eğitip yetiştirdiği haberlerini buna ekleyin; söylediklerimin gerçekliğini ve ne kadar yakıcı olduğunu anlarsınız.

AKP TARİHİ SORUMLULUKLA KARŞI KARŞIYA
Bir gerçeğin altını çizelim: AKP iktidarından önceki Ecevit koalisyon hükümeti; Amerika'ya; 'Kuzey Irak'ta Kürt devleti kurulmasını savaş sebebi sayarız. Bu sorun bizim kırmızı çizgimizdir.' dediği için ekonomik bunalım çıkartılarak düşürüldü.
Onun yerine gelen AKP iktidarı döneminde Kuzey Irak'ta resmen Kürdistan devleti oluşturuldu. Türkiye bugün Irak Kürdistanı'nı resmen muhatap alıyor ve orası ayrı bir devlet imiş gibi özel ticaret yapıyor. Bu yüzden de Irak hükümeti ile kanlı bıçaklı hale geldik.
Yine AKP iktidarının dış politikada 180 derecelik bir dönüşle Suriye'yi bir iç savaşa sürüklediğini görüyoruz. Bu çatışma sonunda Beşşar Esad gitse bile bu ülke Irak'a dönecek. Kan daha çok akacak; ülke parçalanacak ve Güneyimizde yeni bir Kürt bölgesi, Suriye Kürdistanı kurulacak. Ayrılıkçı Kürtler, Suriye'de de Kürdistan oluşturunca, bu moralle daha da azıtacaklar; iş Güneydoğu'daki halkın sokağa dökülmesine çevrilecek; buna güvenlik kuvvetleri karşı çıktığında ise; uluslararası kuruluşlar ve BM müdahale etmeye çağrılacaktır.
Bu yüzden hükümet; bir an önce Kuzey Irak'a girmeli; bölgede yeni bir Kürt devletçiği oluşmasını engellemelidir. TSK, bu iş için kullanılmayacaksa neye yarar Allah aşkına?

BOPÇULUKLA SUÇLANACAKTIR
Beşşar Esad ile mücadele ediyor görüntüsü altında; Suriye'de yeni bir Kürt bölgesi yaratılırsa, AKP'ye oy veren yurttaşlarımızın çok büyük bir bölümü; bunun hesabını hükümetten soracaktır.
Irak; demokrasi getirmek adı altında parçalandı; kan gölüne çevrildi. Suriye; şimdi tam Irak yapılıyor. Yani güneyimizdeki ülkelerin sınırları değiştiriliyor; parçalanıyor. Bundan Türkiye'nin etkilenmemesi mümkün müdür?
AKP iktidarının dünyanın en büyük gücü olan ABD ile birlikte politika yapmasını az çok anlayabiliriz. Ama; bu işi yürütürken; Amerikan planına olduğu gibi teslim olması; ileride bizi büyük kargaşaya itecektir.
Suriye'deki Müslümanları savunuyor gözükerek burada yeni bir Kürdistan imal edilir ise; bunun hesabını ilk önce Sayın Erdoğan'a oy veren milyonlar soracaktır.
O zaman söylenecek sözü burada tekrar etmeyi uygun bulmuyorum. Ama bunu inşallah milletçe söylemeyiz.

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)