Bir kaç Mehmet şehit oldu diye


“Birkaç Mehmet şehit oldu diye Meclis’i toplayamayız…

İşte o birkaç şehit Mehmet’in anne, babası ve yakınları can evinden bir kez daha vuruldu…

Kim söylemiş bu sözleri?

AKP Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik.

Yakın geçmişte Zonguldak’ta grizu patlaması nedeniyle zamanın Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer’ de hayatını yitiren gariban işçiler için; “güzel öldüler” demişti.

Bu sözler nasıl söylenebiliyor, aklımız, beynimiz, vicdanımız almıyor!..

Hüseyin Çelik!

Şehit olan, yaşamlarının baharında uçup giden O “birkaç Mehmet’in” arasında sizin sevgili evladınız da olsaydı böyle sözler sarf edebilir miydiniz?

Şimdilerde “o birkaç Mehmet’in” anne, baba, eş ve yakınları ne durumda, hele bir gidin arayın sorun ve ne halde olduklarını görün!.. Yürekleri nasıl yanıyor, kavruluyor, gözyaşları hâlâ ilk gün gibi nasıl seller gibi akıyor, görün!

Tabi siz de çok iyi biliyorsunuz. Sizlerin, sizin gibi hayatı yükseklerde tatlı yaşayanların evlatları; hiç dağ başlarında PKK ile buru buruna askerlik yaparlar mı?

Hiç o yüksek ve kutsal “ŞEHİTLİK MERTEBELERİNE” ulaşırlar mı?

O “kutsal mertebe” hiç sizin ve sizler gibilerin çocuklarına “nasip” olur mu?

Orada canını veren “BİR KAÇ MEHMET”in babaları; altı üstü yırtık ayakkabılarla dolaşan, günlük kazancını çerden çöpden çıkarma mücadelesi içerisinde ki, sahipsiz, yoksul, garibanlardır!

Size göre o “birkaç Mehmet” ölse pardon “şehit olsa” yani o kutsal mertebeye ulaşsa ne olur” değil mi?

Olmadı Hüseyin Çelik!

Bilin ki bu sözler, şehit anne babaların yüreklerine ok gibi saplandı!

Tek parti iktidarıyız diye ağzınıza gelen her sözü fütursuzca söylemek, başta Başbakan olmak üzere, sizlerin usul ve alışkanlığı haline geldi…

Devr-iktidarınızda, PKK kaçırdığı 150 vatandaşımızın yanına bir de milletvekili ekledi. Alay eder gibi!...

Bu nasıl bir cüret ve ne büyük küstahlık, hainliktir…

Komutanlar içeride, PKK sahada… Bölücüler, katiller, ellerini kollarını sallayarak istediklerini kaçırıyor, istediklerini vuruyorlar!..

Başbakan ve partiniz yetkilileri hâlâ “terörle mücadelede önemli adımlar atıyoruz”, “terörün kökünü kazıyacağız” türünden alışmış ve hiç de inanırlığı olmayan klişe sözler söylemeye devam ediyor…

SONUÇ:

Başbakan Yardımcısı Hüseyin Çelik! Nasıl sizin, sizlerin evlatları çok kıymetli ise Güneydoğu dağlarında canlarını veren şehit “o birkaç Mehmet’in” anne, baba, eş ve yakınları için aynı derecede kıymetlidir…

“O birkaç Mehmet’in” ulaştığı “kutsal mertebeye” sizin, sizlerin çocukları hiçbir zaman ulaşmayacağı için, “EVLAT ACISI” nedir hiçbir zaman bilmeyecek ve yaşamayacaksınız!

Ancak şunu bilin “kutsal mertebe” şehit anne babalarının yüreklerinde ki acıyı almıyor, söndürmüyor!

Hiç olmazsa bu kadarını bilin!

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)