Bomba senaryosu!


ABD’nin en önemli 3 düşünce kuruluşu geçen haziranda Suriye kriziyle ilgili savaş oyunu oynuyor... ABD, Türkiye ve Suudi Arabistan’ı temsilen üç takım halinde yürütülen simülasyonda, Gaziantep ve Kahramanmaraş gibi bölgelerde bombalamalar da var. Temsili oyunun sonunda Türkiye, Suriye’yi kısmen işgal ediyor. Esad rejimi düşüyor. Irak’ta şiddet 2006 seviyesine dönüyor. Lübnan’da mezhep çatışmaları başlıyor.
Hürriyet’te Tolga Tanış’ın haberinde şöyle deniyor:
“...Türkiye oyunun sonuna kadar Suriye’ye tek başına müdahale etmekten kaçındı. ABD ve Suudi Arabistan ekipleri ise Türkiye’yi buna zorladı.
Bombalar başlayınca önce Suriye’deki olaylarda ölenlerin sayısının artması meselesi gündeme geldi. Türkiye yine müdahaleden uzak durdu. Bu kez Suriye’den kaçan mültecilerin sayısı arttı. Bu da Türkiye’nin müdahalesine yetmedi. Senaryonun ilerleyen kısımlarında ne zaman ki Türkiye’de bombalama olayları başladı. Tüm dengeler değişti. Ve sonunda Türkiye, Suriye’ye tek başına girmek zorunda kaldı...”
Haber şöyle devam ediyor:
“Son günlerde Türkiye’de yaşanan gelişmelerin iki ay önceden öngörüldüğü anlaşılıyor.”
Ne isabet... Ne tesadüf... Ne derseniz deyiniz...
* * *
Ankara’ya dönersek... Ankara Esad’ın çok kısa sürede düşeceğini sandı, bunun rantından yararlanmak için aktif rollere soyundu. Suriyeli muhaliflere silah ve üs sağladı. Ancak hesap edilemeyen gelişmeler birbirini izliyor. PKK güç kazanıyor. Türkiye, Suriye ile silahlı çatışmanın içine itiliyor. Yakın gelecekte İran İsrail savaşı gibi büyük çatışmaların dışında kalamayacağımız da şimdiden görünüyor.



Mısır Cumhurbaşkanı Mursi gazetecilerin tutuksuz yargılanmasını kararlaştırdı. Cumhurbaşkanına hakaretten tutuklanan gazeteci Afifi serbest bırakıldı. Demek ki bu konular istenirse yargıçlara bırakılmadan bir kanunla çözülebiliyormuş!



Kapak - tencere!
İbrahim Kapaklıkaya 2004’te Milli Eğitim Bakanlığı’nda Dış İlişkiler Genel Müdür Vekili’ymiş... Bakanlık, daha doğrusu genel müdür vekilliği yaptığı birim yurtdışı eğitim müşavirliği için sınav açınca hemen harekete geçmiş. Önce sınav yönetmeliğini kendi işine yarayacak şekilde düzenlemiş. Ardından düzenlediği yönetmeliğe göre yardımcısı tarafından mülakata alınmış.
Sonuç mu? Tabii ki mülakatta başarılı olmuş, sınavı kazanmış.
Ama buna rağmen bu uyanık bürokratımız amacına ulaşamamış, yurtdışına kapağı atamamış. Neden mi? Çünkü efendim, dönemin Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, “Böyle şey olmaz” diyerek muhteremin atama kararnamesini imzalamamış.
Olayı bugün gündeme getirmemizin sebebine gelince... Efendim, Cumhuriyet gazetesinde okuduğumuza göre son sıfatı İçişleri Bakanlığı Mülkiye Başmüfettişi olan bu arkadaş Kadir Topbaş’ın dikkatini çekmiş olacak ki... İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne Genel Sekreter Yardımcısı olarak atanmış. İbrahim Bey herhalde İBB’ye çeki düzen verecektir.





İstenmeyen tanık
Soldaki sütunda gördüğünüz gibi.. ABD’de geçen haziranda Suriye kriziyle ilgili savaş oyunu oynanmış... Aynen bizim Birinci Ordu’da 2003 yılında yapılan Plan Semineri gibi... ABD’de oynanan oyunun farkı hazırlanan senaryonun birebir gerçekleşiyor olması! Birinci Ordu Plan seminerinde cami bombalanması, uçağın düşürülmesi gibi eylemler yer alıyordu ama gerçekleşmedi. Buna rağmen o plan seminerine paralel bir Balyoz Darbe planı yapıldığı iddiasıyla şu anda 365 subay yargılanıyor.
* * *
Balyoz davası sürecinde de ilginç gelişmeler var... Soruşturmanın merkezinde malum “Sahte CD’leri kim üretti?” sorusu yer alıyor. Organize suç örgütü lideri olduğu iddiasıyla yargılanan Orhan Aykut adlı kişi bir soruşturma sırasında “2007 yılında Balyoz soruşturmasında delil olarak kullanılan belgeleri ağzı kapatılmış bir çuval içinde, geçmişte TSK’dan uzaklaştırılmış olan uzun saçlı bir binbaşı ve Amerikalı senatörü getirerek, 4. Levent’teki bir otelde kendisi de hazır olduğu halde, İhsan Aslan’a teslim ettik” demişti. Balyoz davasında tanık olarak ifade verebileceğini bildirmişti. Bu kişinin tanıklığı pek çok soru işaretini ortadan kaldırabilirdi. Ancak... Çetin Doğan’ın avukatı Hüseyin Ersöz dün geçtiği twitter mesajında dedi ki:
“Orhan Aykut’un tanık olarak dinlenmesi isteğimiz mahkemece kabul edilmedi...”



Önceki gün 81 ilde düzenlenen “terörü protesto” mitinglerine ilgi gösterilmemiş.
Protestoyla terörün önlenmeyeceğini halk
fark etti demek...
Haldun Ertem

Yeni CHP “Mütedeyyin Entelektüeller”i toplayacakmış.
Şeeeyyy... Onlardan önce aklını başına toplasa
bizce daha iyi eder!
Fahrettin Fidan

Kürtaj kararı veren kadınlara kürtaj videoları izletilecekmiş.
Doğum yapmak isteyen kadınlara da ülkemizde bebeklerin, çocukların, gençlerin başına gelenleri izletsinler...
Akif Kökçe

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)