Profesöre türban mobbingi


ÇOMÜ Batı Dilleri ve Edebiyatı Bölüm Başkanı ve bölümün tek profesörü Prof. Dr. Sevinç Özer, "Öğrencilerime ve personele mobbing uyguladığım gerekçesiyle hakkımda çok sayıda soruşturma açıldı. Esas mobbing bana uygulandı" dedi.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Batı Dilleri ve Edebiyatı Bölüm Başkanı ve bölümün tek profesörü Prof. Dr. Sevinç Özer, “türbanlı öğrencilerin kendilerini aşağıladığı” yönündeki dilekçeleri üzerine açılan soruşturma gerekçe gösterilerek görevinden uzaklaştırıldı. Özer, “Öğrencilerime ve personele mobbing uyguladığım gerekçesiyle hakkımda çok sayıda soruşturma açıldı. Esas mobbing bana uygulandı” dedi.

ÇOMÜ Fen Edebiyat Fakültesi Batı Dilleri ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Sevinç Özer hakkında 25 Nisan’da öğrencilerin ve akademik kadrosunun şikâyetleri üzerine soruşturma başlatıldı.

Soruşturma kapsamında 46 soru yöneltilen Özer’e, ders dışında başörtüsü taktığını öğrendiği bir öğrenciye derste “Sen benim muhatabım değilsin” gibi ifadeler kullanıp kullanmadığı, başörtülü öğrenciler için “Burada yerleri yok, okumasınlar” deyip demediği soruldu.

Özer’e “Başörtüsüyle derslere girmeye başlandıktan sonra ‘Ben sizi koridorda bile başörtülü görmeye katlanamıyorum ama ne yapalım, bu görüntünüze alışmaya çalışacağım’ dediniz mi? Bir öğrencinize ders dışında, ‘Sen çok çalışkansın, iyisin ama başörtülüsün’ diyerek başını açması için telkinde bulundunmuz mu? Öğrencilere ‘Sen Kuran okuyorsan ve başını örtüyorsan burada işin yok. Evde oturacaksın’ ifadelerini kullandınız mı?” soruları da yöneltildi.

Rektör iddiaları önemsedi

Prof. Dr. Özer, “bu seviyesiz ve asılsız sorulara yanıt vermediğini” söyledi. Ancak 18 Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner, 10 Mayıs 2012 tarihinde “Soruşturma konusu iddialar incelendiğinde, derslerine girdiğiniz özellikle son sınıf öğrencilerinin yaşadığı ciddi endişe ve korkular, iddiaların önemi, soruşturma sırasında delillerin karartılabileceği ihtimali ve soruşturmanın selameti açısından, görev başında kalmanız sakıncalı görülmüştür. Soruşturma sonuçlanıncaya kadar görevden uzaklaştırıldınız” yazısını gönderdi.

Özer, kendisinin görevden alınması ile birlikte bölümde başka bir profesör kalmadığını, bölümün vekâleten yönetildiğini söyledi. Özer şöyle konuştu:

“Öğrencilerime ve personele mobbing uyguladığım gerekçesiyle hakkımda çok sayıda soruşturma açıldı. Bu kadar çok soruşturma ve sonucunda görevden alınmamla esas mobbing bana uygulandı. Üniversitede, YÖK-rektörlük ve idare mahkemesinden oluşan bir üçgen kuruldu. Tüm öğretim üyeleri bu üçgen içine çekilmekten son derece rahatsız”.

Cumhuriyet
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)