Tek adam gibi davranıyor


Onsekiz Mart Üniversitesi'nin (ÇOMÜ) Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner göreve geldiği günden itibaren, üniversitenin kendisinden önceki yönetim tarafından belirlenen idari kadrosunda değişiklikler yapmaya başladı.

Eğitim-Sen Çanakkale Şubesi, türbanlı öğrencilerin şikâyetleri üzerine bir öğretim üyesinin görevden alınmasıyla gündeme gelen Onsekiz Mart Üniversitesi’nin (ÇOMÜ) Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner’in, kendisinden önceki yönetimin idari personelinin yerini sık sık değiştirdiğini, idare mahkemesinin görevleri iade etmesine karşın, kararında ısrar ettiğini açıkladı. Sendika, “Tek adam gibi davranarak personel kıyımı yapan Laçiner’in Çanakkale İdare Mahkemesi Başkanı Orhan Çıldıroğlu’nun kendisini makamında ziyaret etmesine ilişkin fotoğrafları üniversitenin internet sitesinde yayımlayarak, personele mesaj verdiğini” kaydetti.

ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Laçiner, göreve geldiği 23 Mart 2011 tarihinden itibaren, üniversitenin kendisinden önceki yönetim tarafından belirlenen idari kadrosunda değişiklikler yapmaya başladı. Eğitim-Sen Çanakkale Şubesi, üniversite yönetim kurulunun tartışmalı kararlarını şöyle örnekledi: Üniversite genel sek-reter yardımcısının kadrosu geri alındı, daha sonra aynı kadroya vekaleten atandı. Bir süre sonra vekaleten görevlendirme geri alınarak, sağlık kültür ve spor daire başkanlığında görevlendirildi. Üniversite genel sekreteri de görevinden alınarak boşalan genel sekreter yardımcılığı kadrosuna atandı. Ardından iletişim fakültesinde fakülte sekreteri olarak görevlendirildi. Eski bir Sayıştay denetçisi, 3 Ağustos 2011 tarihinde genel sekreterliğe atandı. Ancak bir süre sonra “misyonunu tamamladığını” açıklayarak istifa etti.

Genel sekreter ve yardımcısının kadroları mahkeme kararlarıyla iade edildi. Buna karşın, eski genel sek- reter, iletişim fakültesindeki görevinde kaldı. Yardımcısı da Biga Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu’na atandı. Kütüphane ve dokümantasyon daire başkanı, Lapseki Meslek Yüksekokulu Sekreterliği’nde görevlendirildi ancak mahkeme kararıyla görevine iade edildi. Bu kez Gökçeada Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Sekreterliği’ne atandı, mahkeme yine ilk görevine iade etti. Ancak idare, daire başkanını bu kez Gökçeada Meslek Yüksekokulu Sek-reterliği’ne gönderdi.

Boşalan kütüphane ve dokümantasyon daire başkanlığına personel daire başkanı getirildi, mahkeme personel daire başkanının da görevini iade etti. Bunu karşın önce uygulama hastanesi müdürlüğüne, oradan da yine kütüphane ve dokümantasyon daire başkanlığına getirildi.

‘Mahkemeye gidene işgalci etiketi’

Eğitim-Sen, “Eski personelin, yeni personel tarafından ‘eski yönetimin adamı’ olarak görüldüğünü, kadro işgalcisi olarak adlandırıldığını; üniversitedeki baskının, sürgünler ve soruşturmalarla sürdüğünü, tasarrufların hukuksuzluğu mahkeme kararlarıyla onanmasına karşın, yönetimin hukuksuzlukta ısrar ettiğini” iddia etti.

Prof. Dr. Laçiner, yer değişiklikleri kararlarını bozan Çanakkale İdare Mahkemesi’nin Başkanı Orhan Çıldıroğlu’nu makamında ağırladı. Ziyaret ile ilgili fotoğraflar da üniversitenin internet sayfasına konuldu. Eğitim-Sen bunu, “hukuksuz yer değiştirmelere mahkemede itiraz eden personele bir mesaj” olarak değerlendirdi.

Cumhuriyet

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)