Ulusal Basın Bunu Yazmayın


Cumhuriyet tarihinin en çok tartışılan cemaat lideri kimdir?

Sorunun cevabını artık Türkiye’de bilmeyen kalmadı.

Amerika’nın Pennsylvania eyaletinde Pocono Dağı eteklerindeki çiftliğinde yaşayan Fethullah Gülen.

- Hakkında devleti yıkmak istediği suçlamasıyla dava açıldı.

- Said Nursi’nin Risale-i Nur kitabından ilham aldı.

- 28 Şubat ve kaset olaylarından sonra rahatsızlığı nedeniyle ABD’ye gitti.

Bunun dışında Edirne’de imamlık, Ankara’da askerlik, başarısız da olsa vaizlik tayini çıkmış olan Fethullah Gülen, Türkiye’de bulunan binlerce din adamından bir tanesidir.

Gülen’i popüler yapan nedir?

Hakkında dava açılması mı, tutuklanması mı, Said Okur’un peşinden gitmesi mi? Yoksa devletimiz üzerinde Nur Cemaati ile faaliyetlerde bulunup zarar vereceği endişesi mi?

İlmi ve bilgisi çok kısıtlı olan bu din adamının Türk basınında fazlaca yer verilmesi kabak tadı vermiş durumdadır. Hoca efendi hastalandı!, Hoca efendi ağlıyor!, Hoca efendi’den mektup var! Hoca efendi dönecek mi? Aman hocam aslan hocam! başlıkları ile Türkiye’nin gündeminden düşürülmüyor. Sonra özlemleri depreşenler "Vatan hasreti içinde olanları aramızda görmek istiyoruz" deyip üstü kapalı açıklamalar yapıyor. Madem çok özledin Pennsylvania dediğimiz yer uçakla kaç saat eder ki, git ziyaretine, elini öp, hayır duasını al. 72 yaşına ABD’de girecek yaşlı bir insanı buraya çağırmanın gereği yok.

Kahramanlarının, devlet adamlarının bile bu kadar gündeme gelmemesine rağmen milletimize eski bir vaizi gündeme getirip durmayın artık.

Hoca efendi tatilde.



Çıkmaz Sokak

Yorum Gönder

1Yorumlar
Yorum Gönder