4+4+4 Torba Yasası'na protestolar sürüyor


İşçi Partisi Öncü Kadın, okulların açıldığı ilk gün olan 17.09.2012 tarihinde saat 17.30'da, İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde bir basın açıklaması yaptı.

Basın metnini, Öncü Kadın Genel Başkanı Pınar Gül okudu. Gül açıklamasında, '' AKP Hükümeti çocuklarımızın geleceğiyle oynamaktadır. Bu yasa, çocuklarımızın ruh sağlığını olumsuz etkilemektedir. Amaçları eğitimin süresini 12 yıla yükseltmek değil, ilk 4'ten sonra çocuklarımızı imam hatip okullarına yöneltmektir. 3 Devrim Yasalarından biri olan Eğitim Birliği Yasasını delmektir. AKP Hükümeti'nin ülkeyi yönetemediği cocuklarca da anlaşılmıştır. Biz iktidara geldiğimizde; çocuklarımıza tekrar Atatürk ve Vatan sevgisini vereceğiz '' dedi.

Pınar Gül'ün yanında; '' Laik ve Bilimsel Eğitim '' dövizi taşıyan Ilgaz Kaygusuz, ben de bir şey söylemek istiyorum diyerek, uzatılan mikrafona '' 4+4+4 gibi kötü bir eğitim istemiyorum '' dedi

Basın açıklamasında bulunan Ramiz Güler, emperyalizmin dayattığı gerici 4+4+4 uygulamasını tanımıyoruz. Bilimsel, Laik, bağımsızlıkçı, halkçı bir eğitim, özgür ve kendine güvenen nesillerin yetiştirilmesi için tüm yurtseverleri 4+4+4 yasasına karşı mücadeleye çağırıyoruz '' dedi.

Basın açıklamasının ardından, katılımcılar sessizce dağıldı.







Haber ve fotoğraf: Osman Gazi Oktay
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)