7 taburla operasyon


Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinden yapılan açıklamada, Şemdinli'de 7 taburun katılımıyla başladığı belirtilen geniş çaplı operasyona, Genelkurmay Başkanı Necdet Özel'in de katıldığı bildirildi. Tunceli'de ise eylem hazırlığında olan PKK'lileri etkisiz hale getirmek için düzenlenen operasyonda çatışma çıktı.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nden yapılan açıklamada Şemdinli'de 7 tabur askerin katılımıyla bir operasyon başlatıldığı duyuruldu. TSK'nin internet sitesinden yapılan açıklamada, operasyonun bir bölümüne Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'in de katıldığı bildirildi.

TSK'den yapılan açıklama şöyle: "Genelkurmay Başkanı Hakkari-Yüksekova ve Şemdinli'deki askerî birliklerde incelemede bulunmuş, Şemdinli'de devam etmekte olan büyük çaplı (7 Tabur) operasyon hakkında ilgililerden bilgi almış ve bir süre operasyonu izlemiştir."

Tunceli'deki operasyonda çatışma çıktı

Tunceli'de eylem hazırlığındaki PKK'li teröristleri etkisiz hale getirmek için başlatılan operasyonda ise çatışma çıktı. Hava destekli operasyonda, PKK'lilerin bulunduğu alanlar ateş altına alındı. İnsansız Hava Aracı ve teknik takipte Aşağıtorunoba, Çambulak, Gözen ve Sarıtaş köyleri arasında sayıları yaklaşık 30 olan ve hareket halinde 2 ayrı PKK'lı grup tespit edildi. Bölgeye Sikorsky helikopterlerle Jandarma Özel Harekat timleri indirilirken, Kobra helikopterler de PKK'lıların bulunabileceği alanları bombaladı.


Cumhuriyet
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)