AKP'li başkana yumruk, Suat Kılıç'a 'Oslo' tepkisi


Şehit piyade er Hasan Hüseyin Aydoğdu'nun cenazesinde bir grup, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'a tepki gösterdi. Bir yurttaş, "Şehit evine değil Oslo'ya gidin" diye bağırdı. Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı AKP'li Yusuf Ziya Yılmaz'ın yüzüne ise yumruk isabet etti.

Bingöl'deki saldırıda şehit olan 20 yaşındaki piyade er Hasan Hüseyin Aydoğdu'nun cenazesi Alaçam ilçesine getirildi. Burada helallik alınmasını isteyen 100 kişilik bir grup cenaze aracının önünü kesti. Ancak yetkililer ve aile buna karşı çıkarak cenazeyi köye götürdü.

Grup bu sırada cenaze aracının arkasında giden Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'ın makam aracının önünü kesti. "Şehidimizden helallik alacaktık bunu bile çok gördünüz" diyen grup, arabaya saldırdı. Araçtan inerek öfkeli kalabalığı sakinleştirmek isteyen başkan, bir yumruğun hedefi oldu. Korumalar ve Samsun Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Göktan araya girerek kalabalık grubu sakinleştirirken, Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz otomobiline binerek törenin yapılacağı köye gitti.

Bakan Kılıç'a "Oslo'ya gidin" tepkisi

Şehit askerin cenazesinin defni sırasında köye gelen Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç da tepkiyle karşılandı. Bir kişi Bakan Kılıç’a "Şehit evine değil Oslo’ya gidin" diye bağırdı. Başka bir kişi de "Bir bakanı iki yüz kişi koruyor ama, bizim evladımızı kimse koruyamadı" diye bağırdı. Bunun üzerine Bakan Kılıç kalabalığa dönerek, "Şehit hepimizin şehidi. İstismara izin vermeyin şehit Türk milletinin şehidi" diyerek şehidin ailesinin yanına giderek taziyede bulundu.


Cumhuriyet
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)