Batı, çıkarlarına uygunsa terörü kabul ediyor


Rusya, Batı'yı, terör eylemleri konusunda çifte standart uygulamakla suçladı.


Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Kazakistan'ın başkenti Astana'da katıldığı Asya'da İşbirliği ve Güven Arttırıcı Önlemler Konferansı'nda, (AİGK/CICA) Batı'ya sert eleştiriler yöneltti. Lavrov, şunları söyledi:

"Eğer terör eylemleri Batı'nın politik çıkarlarına uygunsa, kabul ediyorlar. Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi şu ana kadar, terörizmin hangi nedenle olursa olsun kabul edilemeyeceğini savunuyordu. Ancak bu tavır ilk defa, Şam'da Suriye Güvenlik Servisi'ne yapılan ve üst düzey resmi yetkililerin öldürüldüğü saldırı sonrasında değişti"

Lavrov, Batı'nın Suriye'deki bu eylemin tam anlamıyla terör olarak değerlendirilemeyeceği yönündeki açıklamalarını duyduğunda şoka uğradığını belirterek, "Bir terör saldırısı, sadece terör saldırısıdır" dedi.

BM Güvenlik Konseyi'ne, Suriye ve Bağdat'ta düzenlenen bombalı saldırıların kınanmasına yönelik sunulan tasarının kabul edilmediğini hatırlatan Lavrov, "Bu durum bize gösteriyor ki, eğer bir terör eylemi Batı'nın politik çıkarlarına uygunsa, bu terör eylemi onlar için kabul edilebilir. Ortaklarımız, düşüncelerimi reddederse bundan memnuniyet duyacağım, ancak şu ana kadar bu tür birşey olmadı" ifadelerini kullandı.

Rusya Dışişeri Bakan Yardımcısı Gennadiy Gatilov da, daha önce yaptığı açıklamada, Batı'yı terör eylemleri karşısında çifte standart uygulamakla suçlamıştı.

AA
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)