Bayramlarıma ve bayrağıma dokundurtmam


İzmirliler, basında yer alan, '' Valilik kararıyla, Süvari Birliği Hükümet Konağı'nda göndere bayrak asamayacak'' haberinden sonra, sabahın erken saatlerinde Basmane Altınpark'ta toplanmaya başladı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Bandosu'nun çaldığı marşlar eşliğinde, yürüyüş kolu 09:30'da Altınpark'tan Anafartalar Caddesi'ne doğru harekete geçti.

Kültür Bakanı Ertuğrul Günay, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, ilçe belediye başkanları ve 1. Bölge 7. sıra CHP miletvekilliğini 350 oyla kaybeden Aydın Özcan'ın yürüyüş kortejinin başında yürüdüğü yürüyüş kolu, İki Çeşmelik'ten Çankaya'ya, oradan da Cumhuriyet Meydanı'na yöneldi.

Yürüyüş boyunca '' AKP İstifa, Gün Gelecek Devran Dönecek AKP Halka Hesap Verecek, Bayramlarıma ve Bayrağıma Dokunma, Kahrolsun Amerikan Emperyalizmi, Bağımsız Türkiye '' sloganları atıldı.

Ertuğrul Günay Cumhuriyet Meydanı'nda halkı selamlarken, alanda bulunanlarca yuhalandı. Anıta çelenklerin konulması, saygı duruşu ve Milli Marş'ın okunmasının ardından Aziz Kocaoğlu konuşma yaptı.

Süvari Birliği, Konak'taki Hükümet Konağı'na bayrak çekmek için alandan ayrıldı. Ardından motosiklet grubu ve bayramı kutlamakta kararlı demokratik kitle örgütlerinin üyeleri ve İzmirliler Konak'a yöneldi.

Ertuğrul Günay burada da yuhalandı. Polis, bakanı yuhalayan genci göz altına almak istedi; halk müdahale ederek genci teslim etmedi.

Ulusal Eğitim Derneği İzmir Şubesi yönetici ve üyeleri dev bir Atatürk resmini tutarak yürüyüşe katıldı.

Süvari Birliği'nin subayı, bayrak direğinin bulunduğu Hükümet Konağı balkonunda, göğsünden bayrak çıkardı. Daha sonra göndere bayrak çekilirken halk, zafer kazanılmışcasına çoşkuyla alkışladı.

TGB'li gençler Hükümet Konağı önündeki Saat Kulesine tırmanarak, uçan balonlara bağladıkları, üzerinde '' O Bayrak Çekilecek Demiştik '' ve '' Çuvalı Geçirdik Denize de Dökeceğiz '' yazan pankartları Saat Kulesi'nden aşağı sarkıttılar.

Daha sonra İzmir'i işgal eden Yunanlılara ilk kurşunu atan Hasan Tahsin Anıtı önünde yapılan basın açıklamasını, Atatürkçü Düşünce Derneği Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Sevil Nazan Keskin okudu.

Keskin, '' İzmir Teslim alınamaz. Bayramlarımızı kutlamayı hiçbir güç engeleyemez. 90 yıldır göndere çekilen bayrağı 100. yılda da dikeceğiz. İzmir ülkenin aydınlık yüzüdür. Aydınlığı buradan Türkiye'ye yayacağız. İktidarı uyarıyorum ''dedi.

TGB İzmir Şubesi Başkanı Ezgi Sağcan yaptığı konuşmada, '' Biz var olduğumuz sürece bayrak o gönderde dalgalanmaya, bayramlar da kutlanmaya devam edecek '' dedi.

Halk, diğer etkinliklere katılmak amacıyla alandan sessizce dağıldı.








Haber ve fotoğraflar : Osman Gazi Oktay
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)