Bu hediyeler hiç unutulmasın!..


Pes doğrusu. Bu kadar da duyarsızlık olmaz.
Afyon Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Türkiye'nin 25 şehidine ağladığı gün, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'e hediyeler vermesini eleştirenleri anlamadığını söylüyor!
Türkiye ayağa kalkmış, tepki yağıyor, Vali hala mesajı almıyor!
Bakın neler diyor:
“Genelkurmay Başkanı gibi popüler bir isim gelmiş. Genelkurmay Başkanımız çevresi olan bir insan. Bir yere o kilimi koysa, biri de “nereden aldınız'' diye sorup Afyon'a gelip satın alsa, fakir insanlar nasiplenecek. Ziyarete gelen tanıtım potansiyeli olan popüler kişilere, yöre halkına ekonomik katkı için lokum, sucuk gibi ürünlerden hediye ediyoruz! Hayat devam ediyor. Bir acımız varken buna ara mı verelim?''

***

''Hayat devam ediyormuş, bir acı varken, hediye işine ara mı verilirmiş!''
Ara verilir, ara verilmezse istifa verilir!
İstifa gelmezse, görevine son verilir!
Çünkü hayat devam etmiyor!
Yok yere, pisi pisine yitip giden 25 gencecik insan artık yaşamıyor. Onları el bebe, gül bebe büyüten anaları, babaları da yaşamıyor.
Onların her biri artık yaşayan birer ölü!

***

Türkiye, AKP iktidarında inanılmaz olaylar gördü.
Ama tüm ülkenin şehitlerine ağladığı bir felaket gününde, askerlerin hayatlarından sorumlu Genelkurmay Başkanı'na kilim ve satranç takımı hediye ederek tanıtım yapmayı düşünebilen bir Vali'yi, ilk kez görüyor!
Vali'nin tepkiler üzerine yaptığı açıklama ise “özrü kabahatinden büyük'' dedirtiyor.
Açıklamanın her satırından hayatı değersiz gördüğü anlaşılıyor.
Farkına varmadan insan hayatının lokum, sucuk, kilim veya satranç takımı kadar bile değerinin olmadığını söylüyor.
“Amacımız yoksul insanlara gelir kapısı sağlamak'' derken de, ucuz populizm yapıyor!
Şehit yakınlarının, ya da yaralı askerlerin yanında olması gerekirken, Vali İrfan Balkanlıoğlu'nu ziyaret eden Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel de, bunları elinin tersiyle itmek yerine, kabul ediyor. Birlikte boy boy pozlar veriyor. Hediyeleri kameralara gösteriyor.
Genelkurmay Başkanı madem bu hediyeleri kabul etti. O halde makam odasında görünür bir yere koymalı.
Koymalı ki, bu rezalet hep hatırlansın ve makama girip çıkan komutanlar, hediyelerin, 25 askerimizin yok yere şehit düştüğü en acılı günde kabul edildiğini unutmasın!
Köşenin adı da “ibret köşesi'' olsun!

Yorum Gönder

1Yorumlar
  1. inşallah o vali efendi kendi çocuğunu kaybeder o zaman da bakalım genelkurmay başkanınn hediyesini kabul edip böyle poz verir. allah belasını versin

    YanıtlaSil
Yorum Gönder