Büyükelçi Stevens öldürüleceğini biliyor muydu?


ABD’nin Trablus Büyükelçisi Chris Stevens’ın öldürülmeden aylar önce tehditler aldığı ve adının El Kaide’nin hedef listesinde olduğunu söylediği bildirildi.

Stevens’ın yakın çevresinden CNN’e konuşan bir kaynak Stevens’ın “Bingazi’deki devamlı güvenlik tehditleri” nedeniyle kaygılı olduğu ve El Kaide’nin Libya’daki varlığının güçlendiğini söylediği belirtildi.

ABD istihbarat yetkilileri bu iddiaları incelemeye alırken, Ulusal Terörle Mücadele Merkezi Direktörü Matthew Olsen, Stevens ve korumalarının rastgele protestocular tarafından öldürülmüş olma ihtimalinin düşük olduğuna dikkat çekti.

Senato’da bir iç güvenlik oturumunda konuşan Olsen, “Şunu söyleyeyim, evet, konsolosluğumuzu hedef alan bir terör saldırı sırasında öldürüldüler” dedi.

Bugün Libya’nın başkenti Trablus’ta saldırıda hayatını kaybeden Libyalı ve ABD’li yetkililer için bir anma töreni düzenlenecek.

ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, Ulusal İstihbarat Başkanı James Clapper ve Genelkurmay Başkanı Martin Dempsey gibi en üst düzey isimler ABD Kongresi’nde geçtiğimiz hafta Ortadoğu ve Afganistan’da yaşanan şiddet olaylarıyla ilgili brifing verecek.

Hürriyet
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)