CHP'nin açıklaması yalan ve iftira


AKP Sözcüsü Hüseyin Çelik, CHP sözcüsü Haluk Koç'un açıkladığı Oslo belgelerinin KCK soruşturması kapsamında daha önce gündeme geldiğini hatırlattı.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç'un, dün düzenlediği basın toplantısında ileri sürdüğü iddialarla ile ilgili olarak yazılı açıklama yaptı. Koç'un, hükümet ile bölücü örgüt yöneticileri arasında bir mutabakat olduğunu iddia ettiğini hatırlatan Çelik, Haluk Koç'un günlerce önce yaptığı açıklamalarda yeni belgeler açıklayacaklarını duyurduğunu ifade etti.

Hüseyin Çelik, şunları kaydetti: ''Sayın Haluk Koç yeni olan bir şey açıklamamıştır. CHP Sözcüsü'nün açıklamaları, 9 Şubat 2012 tarihli Habertürk gazetesinde 'İşte savcıların MİT'e yönelik suçlamaları' ve Bugün gazetesinde 'Çok ağır iddialar' başlığı ile yer almıştır. Bu haberler defalarca yalanlanmıştır. Bu ve benzeri haberlerin ardından muhalefet temsilcilerinin iftiralarına karşı bizzat Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan, 'Altında Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin herhangi bir yetkilisinin imzası bulunan bir belge gösteriniz' diye meydan okumuş, ancak bu tarihe kadar böyle bir belge sunamamışlardır. CHP sözcüsü Haluk Koç'un dünkü açıklamaları da 9 Şubat'tan bu yana tekrarlanan yalan ve iftiralarının tekrarından başka bir şey değildir. Sayın Haluk Koç'un bu konu vesilesiyle özellikle Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik çirkin ve bayağı sözlerini kendisine iade ediyoruz. Her zaman söylediğimiz gibi karşı tarafa hakaret etmeden, nezih bir üslupla da muhalefet edilebileceğini muhalefet temsilcilerinin artık öğrenmeleri gerektiğini düşünüyoruz.''


AA
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)