Dink'in katili Samast'ın örgüt davası


Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'i öldüren Ogün Samast'ı "terör örgütü üyesi olmak" suçundan yargılayan mahkeme, polis muhbiri Erhan Tuncel, azmettirici Yasin Hayal dahil 19 sanığın "örgüt" suçundan beraat ettiği davanın Yargıtay'daki sonucunu bekliyor.

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi ise dosyayı 8 aydır Yargıtay'a gönderemedi. 6 Haziran’da Yargıtay’a gönderilen dosya, mahkemenin eksik tebligat yapması nedeniyle geri gönderilmişti. İstanbul 2. Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya Samast ve avukatı Levent Yıldırım katılmadı.

Dink ailesi avukatlarından Hakan Bakırcıoğlu ve Cem Halavurt’un hazır bulunduğu duruşmada, Mahkeme Başkanı, Samast’ın duruşmalara katılmak istemediğini bildirdiğini kaydetti. Mahkemeye, Ergenekon dava dosyalarının iddianamelerinin gönderildiği belirtildi. Agos’un önündeki şüpheli kişilerin tespiti için TİB’ten istenen baz istasyonu kayıtlarına ilişkin bilgi de dosyaya ulaştı.

TİB’ten gönderilen yazıda, Dink cinayetine ilişkin devam eden soruşturmanın yürütüldüğü İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na, istenen iletişim tespit bilgilerinin saklanmasına devam edileceğinin bildirildiği kaydedildi. Avukat Cem Halavurt, “Ana dava dosyası tebligat eksikliği nedeniyle Yargıtay'dan gönderildi. Henüz bu eksiklik tamamlanmadı” dedi. TİB’in sakladığı baz istasyonu ve telefon görüşme kayıtlarının mahkemeye gönderilmesini talep eden Halavurt, devam eden soruşturmanın akıbetinin de sorulmasını istedi. Avukat Bakırcıoğlu da devam eden soruşturmada gizlilik kararı olduğunu bu karara itiraz ettiklerini kaydetti.

Temyizden dönüşünün beklenmesine

Mahkeme heyeti, istenen HTS kayıtlarına, devam eden soruşturma üzerinden tedbir konulduğuna dikkat çekerek, söz konusu gizli soruşturmanın selameti açısından, olumsuzluk yaşanmaması için tedbire konu kayıtların TİB’ten istenmesi yönündeki talebin reddine karar verdi. Mahkeme, İstanbul Cumhuriyet Savcılığı’ndan da devam eden soruşturmanın geldiği aşamaya ilişkin bilgi isteyecek. Ana davanın temyizden dönüşünün beklenmesine de karar veren heyet, davayı erteledi.



Cumhuriyet
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)