Filistinliler barışı istemiyor


ABD'de Cumhuriyetçi Parti'nin ABD başkan adayı Mitt Romney, görüntüleri basına sızan özel bir bağış toplama etkinliğinde, Filistinlilerin İsrail ile barış yapmaya ''ilgi duymadığını'' ve ''kendilerini İsrail'in yıkımına ve yok edilmesine adadıklarını'' söyledi.

Romney'nin, geçen mayıs ayında Florida'da katıldığı, kişi başına 50 bin dolar ödenen bir bağış toplama etkinliği sırasında zengin destekçilerine hitaben yaptığı konuşmasının gizlice çekilmiş görüntülerinin basına sızması, ABD'de gündemi sarsmaya devam ediyor.

Mother Jones adlı derginin internet sitesi tarafından dün yayınlanan ve Romney'nin, ''Amerikalıların yüzde 47'sinin kendilerini mağdur ve devlete muhtaç olarak gördükleri, bu kesimin zaten Obama'ya oy vereceğini ve kendi işinin bu kişilerin derdine düşmek olmadığı'' şeklindeki sözlerinin, gündemdeki etkisi hala sürerken, aynı toplantıdan yeni görüntüler yayınlandı.

Yeni görüntülerde Ortadoğu barış süreciyle ilgili konuşan Romney, Filistinlilerin, ''İsrail'in yıkımına ve yok edilmesine kendini adadığını'' belirterek, Ortadoğu'da iki devletli çözüm umutlarının sönük olduğunu kaydetti.

İsrail-Filistin meselesinin çözümü konusunda oldukça karamsar tablo ortaya koyan Romney, ''Bunlar çözülmesi çok zor sorunlar. Zaten Filistinliler de barışı istemiyor, siyasi amaçlarla İsrail'in yıkımına ve yok edilmesine kendilerini adamışlar. Bunlar çok çetrefilli meseleler ve ben, 'bir yolu yok' diyorum'' dedi.

''Bir derece istikrar umut ediyorsunuz, ama bunun çözümsüz bir problem olarak kalmaya devam edeceğinin de farkındasınız'' diyen Romney, ''Filistinlilerin herhangi bir şekilde barış tesis etmeye ilgi duymadığını ve barışa uzanan yolun neredeyse başarılması düşünülemez bir yol olduğunu'' söyleyerek, ''Topu sahaya atarız ve eninde sonunda bir şekilde bir şeyin olmasını ve bunu çözmesini umut ederiz. Hemen yakında bunu çözmeye çalışmak için savaşa girmeyiz'' diye konuştu.



AA
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)