Fransa'da yurttaşlığa geçme hakkı kolaylaştırılacak


Fransa'da Sosyalist hükümet, göçmenlerin yurttaşlığa geçme hakkını kolaylaştırmak için yeni adımlar atma sözü verdi.

İçişleri Bakanı Manuel Valls, daha önce sağcı hükümet tarafından sertleştirilen yurttaşlığa geçme hakkının gevşetilmesi konusunda çalışmaların başlatıldığını ve konuyla ilgili genelgenin en kısa zamanda valiliklere gönderileceğini söyledi.

Kendisi de Barcelona'da doğan ve 20 yaşında yurttaşlığa geçen Valls, ülkede yaşayan yabancılara yurttaşlığa geçmek için dayatılan ''iş yerinde daimi kadroda olmak ve Fransız tarihi ve kültürüyle ilgili bazı bilgileri eksiksiz bilmek'' gibi bazı kriterlerin yumuşatılacağını ifade etti.

Fransa'nın entegrasyondan ve yeni göçmenlerden korkmaması gerektiğini ifade eden Valls, göçmenlerin daha önce olduğu gibi cumhuriyete güç ve enerji vereceği görüşünü dile getirdi.
Valls, bununla birlikte, ''iyi Fransızca ile cumhuriyet değerlerini bilmek'' gibi önemli kriterlerin yurttaşlığa geçiş için vazgeçilmez kriterler olmaya devam edeceğini vurguladı.

Fransız basını, hükümetin, özellikle yabancı doktora öğrencileri ile iş yerlerinin doğası gereği daima kadroda olma imkanı olmayan kalifiyeli çalışanların yurttaşlığa geçmesini kolaylaştırmayı hedeflediğini bildirdi.

AA
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)