Her gün şehit cenazesi haberi almaktan yorgun düştük


MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, Tunceli'de meydana gelen ve 7 kişinin şehit olduğu patlamaya ilişkin, ''Her gün şehit cenazesi haberi almaktan, şehit cenazeleri kaldırmaktan, milletçe yorgun duruma düştük'' dedi.

MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, MHP Eskişehir İl Başkanlığı'nca Taşbaşı Kültür Merkezi'nde düzenlenen İl ve Bölge İstişare Toplantısı'nda, şehit haberlerini duymaktan milletin yüreğinin yangın yerine döndüğünü söyledi.

Tunceli'de meydana gelen ve 7 kişinin şehit olduğu patlamaya değinen Büyükataman, şöyle konuştu:
''Her gün şehit cenazesi haberi almaktan, şehit cenazeleri kaldırmaktan, milletçe yorgun duruma düştük. İnatla ve ısrarla adeta milletimizin milli mukavemeti bertaraf edilmek istenircesine sinsi bir plan sanki icra ediliyormuş gibi bir yoğun çaba ve gayret var ortada. Gelinen 10 yılın sonunda mesele bir kez daha net ortaya çıkmıştır ki iktidar sorumluluğu emanet edilen Adalet ve Kalkınma Partisi'nin terör politikası iflas etmiştir. Çünkü, bu kadrolar terörle mücadele yerine müzakereyi tercih etmişlerdir. Türkiye adım adım sistemli bir şekilde bu kadrolar marifetiyle etnik ve inanç temelinde ayrıştırılmış, husumetin hakim olduğu kamplara bölünmüş bir Türkiye Cumhuriyeti yaratma projesi hayata geçirilmeye çalışılıyor.''

''Anayasa çalışmalarında milletimizin hassasiyetlerinin takipçisiyiz''

Büyükataman, anayasa çalışmaları kapsamında MHP'yi töhmet altında bırakabilecek bir takım spekülasyonlar yapıldığını da öne sürerek, şunları kaydetti:
''MHP, oluşan bu Anayasa Komisyonu'nda milletimiz adına hassasiyetlerini muhafaza ederek, ülkemiz adına, yarınlar adına duyduğunuz endişeyi muhafaza ederek üst düzey bir sorumluluk anlayışı içerisinde çalışmalara devam etmektedir. Herkes bilsin ve emin olsun ki MHP olarak anayasa çalışmaları kapsamında milletimizin hassasiyetlerinin dün olduğu gibi yarın da takipçisi olmaya devam edeceğiz.''

MHP'nin 10. Olağan Büyük Kurultayı'nın 4 Kasım'da yapılacağını hatırlatan Büyükataman, ''Kimsenin endişesi olmasın, ellerini ovuşturarak bekleyenler hüsrana uğrayacak'' diye konuştu.


AA
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)