Hiçbir şey konuşmayacağım


Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Afyonkarahisar'daki cephaneliğin patladığı yerde incelemede bulundu. Özel, patlamayla ilgili gazetecilerin soruları üzerine, ''Konuşmayacağım. Hiçbir şey konuşmayacağım. Ortada her şey" dedi.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, patlamanın meydana geldiği mühimmat deposunun bulunduğu Şehit Uzman Çavuş Mete Saraç Kışlası'nda incelemelerde bulundu.

Afyonkarahisar Hava Meydan Komutanlığı'na askeri uçakla inen Orgeneral Özel, Vali İrfan Balkanlıoğlu, Jandarma Komutanı Albay Okçin Akşit, Emniyet Müdürü İsmail Türkmenli, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban tarafından karşılandı.

Özel, karayoluyla incelemelerde bulunmak üzere olay yerine geldi. Sabah saatlerinde patlamanın olduğu Şehit Uzman Çavuş Mete Saraç Kışlası'na gelen Orgeneral Özel, bir süre kışlada patlamayla ilgili bilgi aldı. Daha sonra yürüyerek, patlamanın gerçekleştiği mühimmat deposunun olduğu bölgeye gelen Orgeneral Özel, burada da incelemelerde bulundu.

Kışladaki bazı mühimmat depolarını da inceleyen Orgeneral Özel, daha sonra patlamanın olduğu bölgeden ayrıldı. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Özel'in incelemeleri sırasında yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı, kışla çevresinde yapılan mühimmat arama çalışmalarının da sürdüğü gözlendi.

Orgeneral Özel, yaklaşık 1 saat 50 dakika süren incelemesinin ardından, Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu ile Valiliğe hareket etti.

''Konuşmayacağım"

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel Afyonkarahisar Valiliği'ne girerken gazetecilerin soruları üzerine, ''Konuşmayacağım. Hiçbir şey konuşmayacağım. Ortada her şey" dedi.


Polis yurttaşları uyardı

Afyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü ekipleri askeri mühimmat deposundaki patlamanın ardından dağıttığı el ilanları ile yurttaşları patlayıcı maddelere karşı uyarıyor.

Polis ekipleri, el bombası fotoğrafları bulunan broşürleri kent genelinde dağıtıyor. El ilanlarında yurttaşların mühimmat bulduklarında neler yapması gerektiği anlatılıyor.
Patlamanın olduğu yakın yerleşim yerlerinde broşür dağıtan polis, özellikle anne babaların çocukları patlayıcı maddelere karşı uyarmasını istiyor.


Cumhuriyet
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)