İlk mesajı 'türban' oldu


HSP'nin eski Genel Başkanı Numan Kurtulmuş bugün rozet takarak AKP'ye katıldı. Kurtulmuş'un ilk mesajı ise "Türbanlı milletvekili sorunu çözülmeli" oldu.

Üç gün önce HSP'deki Genel Başkanlık görevini bırakan Numan Kurtulmuş bugün resmen AKP'ye katıldı. AKP Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ardından bir konuşma yapan Kurtulmuş, "Bu bütünleşme gönüllerin, ideallerin bütünleşmesi olacak" dedi. Güçlü Türkiye'yi kuracaklarını söyleyen Kurtulmuş, "Bizim amacımız Allah’ın rızasını, milletin duasını almak. Gençlerimizden yeni Said Nursi'ler çıksın... Biz işte buraya bu yüzden geldik" ifadelerini kullandı.

Kurtulmuş, dün karar çıkan Balyoz davası ile ilgili de şunları söyledi: "Milletin başına çorap örmeye çalışanların başında balyozlarının nasıl parçalandığını görmekten mutluyuz."

''Yeni Türkiye'nin'' inşası için mücadele edeceklerini söyleyen Kurtulmuş, ''İşte biz bugün bu çatı altına bunun için geldik. Yeni Türkiye'nin inşası, yeni ve güçlü Türkiye'nin kurulması için geldik. Elimizi, ruhumuzu, bütün benliğimizi, bütün kimliğimizi taşın altına koyarak, bu milletin bu işi becerebilmesi için bir nefer gibi, bir er gibi, bir karınca gibi çalışmaya geldik. İnşallah hep birlikte bu milletin duasıyla bunu başaracağız'' dedi.

Numan Kurtulmuş, yeni Anayasa ve toplumsal reformlarla birlikte, 2013 yılına gelmeden yeni Türkiye'nin yasal yapısının hazırlanacağını ümit ettiğini ifade ederek, şunları söyledi:
''12 Eylül'ün vesayetçi yapısı bütünüyle, Anayasası tamamıyla, Siyasi Partiler Yasası, Seçim Yasası ve Meclis İç Tüzüğü tamamıyla ortadan kaldırılmalıdır. Geçmiş dönemden kalan en önemli noktalardan birisi de mecliste başörtülü bir milletvekili olması meselesi... Ümitle hayal ediyoruz, milletin mutabakatıyla, milletin iradesiyle Meclis İçtüzüğü de belki en kısa zamanda bu şekilde, başka birçok konularda değişiklikler yapılarak düzeltilebilir. Yeni Türkiye'nin ikinci temel direği toplumsal barıştır. Terör ve Kürt meselesini birbirinden ayırt ederek, Türkiye'deki toplumsal barışı sağlamak en önemli meselelerden birisidir. Üzerimize düşen, düşmesi gereken, Türkiye'deki tüm toplumsal kesimlerin, 'Evet, bu ülkenin sahibiyim' diyerek, kendilerini ülkenin ve devletin sahibi gördüğü bir Türkiye'yi inşa etmektir. Hakkari Çukurca'daki çoban kardeşimizle, Ankara Çankaya'daki Cumhurbaşkanımızın gerçekten eşit olduğu bir Türkiye'yi kurmak, Türkiye'nin en önemli hayallerinden biridir.''


Cumhuriyet
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)