Kamer Genç'ten özelleştirme davası


CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, Muğla Gölköy'de hazine arazisinin özelleştirilmesine karşı Danıştay'da dava açtığını söyledi.

Düzenlediği basın toplantısında konuyla ilgili bilgi veren Genç, Gölköy'de Türkiye'nin cennet köşelerinden biri olan 678 bin metrekarelik arazinin TMC Mazıdağ Fosfatları Sanayi ve Ticaret A.Ş'ye 277 milyon liraya satılmasına karşı Danıştay'a başvurduğunu belirtti. Arazi satış fiyatının düşük olması ve bölgenin kamunun kullanımında kalması gerektiği gerekçeleriyle başvurduğunu savunan Genç, ''Çok kıymetli olan bu alanın yandaşlara peşkeş çekilmesini doğru bulmuyorum'' dedi.

Üniversiteye başlayan ve ekonomik durumu iyi olmayan çok sayıdaki öğrenciye yurt çıkmadığını, bu konuda çok yoğun şikayetler aldığını anlatan Genç, ''Çok zor durumdaki ailelerin çocuklarına yurt çıkmaması hayret edilecek bir durumdur. İktidar milletvekilleri için kontenjanlar ayrılıyor. Bu gençlere yapılan ihanettir ve ahlaki değildir. Devletin yurtları varsa, belli kriterleri koyarsınız ve o kriterleri taşıyanları alırsınız. Meclis açılır açılmaz konuyla ilgili araştırma yapılmalı ve kontenjan tanınmasına son verilmeli'' diye konuştu.


AA
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)