Kaos ve terör iklimine izin vermeyeceğiz


TBMM Başkanı Cemil Çiçek, terörün Türkiye'yi rehin almasına ve oluşturmak istediği kaos ve terör iklimine izin vermeyeceklerini bildirdi.

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Bingöl-Erzurum karayolu Karlıova ilçesi Hacılar köyü mevkisinde, çevik kuvvet polis aracının geçişi sırasında, önceden menfeze yerleştirilmiş patlayıcının infilak etmesi sonucu 8 polisin şehit olması, 7'si polis, 1'i çocuk 8 kişinin de yaralanmasıyla ilgili İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'e başsağlığı mesajı gönderdi.

Olaydan büyük üzüntü duyduğunu belirten Çiçek, şunları kaydetti: ''Son dönemde askerimizin ve güvenlik güçlerimizin yaptığı başarılı operasyonlarla büyük kayıplar veren terör örgütü, böylesi hain saldırılarla şiddeti yükseltmeye ve var olduğunu göstermeye çalışmaktadır. Güvenlik güçlerimizin bütün gücüyle bu eli kanlılarla mücadele etmeye ve tek bir terörist kalmayıncaya kadar operasyonlarını sürdürmeye devam edecektir. Terörün ülkemizi rehin almasına ve oluşturmak istediği kaos ve terör iklimine izin vermeyeceğiz. Birlik ve beraberlik içerisinde, yaralarımızı el birliğiyle sararak ve acılarımıza birlikte göğüs gererek terörle mücadelemizi yürütmeye devam edeceğiz. Hain saldırıda şehit olan polislerimize Allah'tan rahmet, şehitlerimizin silah arkadaşlarına, ailelerine ve milletimize başsağlığı ve sabır diliyorum. Yaralanan polislerimize de Allah'tan acil şifalar temenni ediyorum.''

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz

Bir dizi toplantı ve ziyaretlerde bulunmak üzere Konya'ya gelen Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, KOP İdaresi Başkanlığı'nı ziyareti öncesinde Bingöl-Erzurum karayolundaki mayın patlamasıyla ilgili soruları cevaplandırdı.

Haberi kısa süre önce aldığını ifade eden Yılmaz, şunları kaydetti: ''Elim bir hadise tabii. Ben de az önce duydum. Çok net bilgiler vermek için erken. Valilik ve ilgililerimiz, olayla ilgili şu anda incelemeler yapıyor. Ben de birazdan Bingöl'e geçeceğim. Terör ne yaparsa yapsın biz doğru bildiğimiz yoldan geri dönmeyeceğiz. Bir taraftan terörle mücadele sabırla, kararlılıkla devam ederken, bir taraftan da terörün gündemimizi belirlemesine müsaade etmeyeceğiz. Toplantılarımız gerçekleşecek. KOP ile ilgili toplantılarımız gerçekleşecek. Müsteşarımız burada, Dışişleri Bakanımız gelecek. Onun başkanlığında bu toplantı gerçekleşecek ama ben burada kısa bir süre kaldıktan sonra Bingöl'e geçeceğim.''

Bakan Yılmaz, ziyaretin ardından Bingöl'e geçmek üzere, Ankara'ya hareket etti.

DP Genel Başkanı Gültekin Uysal

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, Hakkari ve Bingöl'deki terör saldırılarında şehit olanlara Allah'tan rahmet, yaralananlara da acil şifa dileğinde bulundu. Uysal, yaptığı yazılı açıklamada, Afyonkarahisar'daki patlamada şehit olan askerlerin cenazelerinin toprağa verildiği bir günde, Hakkari ve Bingöl'den gelen şehit ve yaralı haberlerinin tahammül sınırlarını aştığını belirtti.

Uysal, şunları kaydetti: ''Terör olaylarındaki artışın tek sorumlusu bugünkü siyasi iktidardır. Oy kaygısına düşen siyasi iktidarın, terörle part-time mücadele ederek başarı sağlanamayacağını artık anlaması gerekir. Başbakan, terör saldırılarını başkalarının üzerine atarak, sorumluluktan kaçamaz.''

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici

Büyük Birlik Partisi Parti (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, terör örgütü mensupları için idam cezasının acilen ve hiç vakit geçirmeksizin geri getirilmesi gerektiğini belirtti. Destici, yaptığı yazılı açıklamada, Bingöl-Erzurum karayolu Karlıova ilçesinde mayın patlaması sonucu 8 polisin şehit, 9 polisin yaralanmasını büyük üzüntüyle öğrendiğini bildirdi.

Olayın, karanlık odaklar tarafından tezgahlanmış bir eylem olduğunu ifade eden Destici, şunları kaydetti: ''Türkiye'nin Güneydoğu'sunda, Doğu Anadolu'sunda ellerini kollarını sallayarak timler halinde dolaşan ve bununla kalmayıp kara yollarımıza mayınlar döşeyen teröristlerin bu durumundan istihbarat kaynaklarımızın nasıl haberi olmaz? Ayrıca, şehit olan polis evlatlarımızın görev yerlerine dönmekte oldukları PKK tarafından nasıl bilinir? Mayın yerleştirilen ve yerleştirilebilecek bu yollarda zırhsız, donanımsız ve mukavemetten yoksun bir çevik kuvvet otobüsüne polislerimiz neden doldurularak görev yerinden dönüşünün sağlanması istenir? sorularını yetkililer cevaplamalıdır.''

Türkiye'nin bölücü terörü bitirmesinin şart olduğunu vurgulayan Destici, terör örgütü mensupları için idam cezasının acilen ve hiç vakit geçirmeksizin geri getirilmesi gerektiğini belirtti.


AA
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)