Koray Aydın'dan "Balyoz" yorumu


MHP Trabzon Milletvekili ve Genel Başkan adayı Koray Aydın, ''Balyoz Planı'' davası ile ilgili olarak, ''Teferruatlı bilgi sahibi değilim ama aldığım bilgiye göre verilmiş cezalar çok ağır. Ben bu kadar ağır cezalar beklemiyordum'' dedi.

MHP'nin 4 Kasım'da yapılacak 10. Olağan Kongresi'nde Genel Başkanlık için adaylığını açıklayan Koray Aydın, partisinin Nevşehir İl Teşkilatını ziyareti sırasında Acıgöl ilçesinde karşılanarak, konvoy eşliğinde il merkezine geldi.

MHP Nevşehir İl Başkanlığı'nı ziyaret eden Aydın, burada İl Başkanı Serkan Bedirhanoğlu ve partililerce karşılandı.

Aydın, gazetecilerin Balyoz davasındaki kararlarla ilgili soruları yanıtlayarak, ayak üstü bilgi aldığını, teferruatlı bilgi sahibi olmadığını ama verilen cezaları çok ağır bulduğunu söyledi.

Davada özellikle Engin Alan'ın berat edeceğini düşündüğünü, verilen cezaları çok bulduğunu yineleyen Aydın, şunları kaydetti:
''Ben bu kadar ağır cezalar beklemiyordum. En azından beraat edeceklerini düşünüyordum. Dolayısıyla cezaya neden olan kararı da okumak lazım. Bakalım neye dayandırmışlar, ne söylemişler, valla böyle bir cezayı vermenin altını doldurmak çok zor. Nasıl doldururlar, nasıl yazarlar bilmiyorum. Herhalde generallere müebbet vermişler. Çok ağır kararlar. Şaşırdığımı söyleyebilirim. Temyiz aşaması var, dolayısıyla temyiz aşamasında bunu daha sağlıklı değerlendirileceğini düşünüyorum. Ben temyizden bu karalar döner diye düşünüyorum. Çünkü tartışma programlarında izlediğim kadarıyla zaten usulden bunu bozma nedeni olabilecek onlarca neden var. Az çok yargıtay aşamalarını bilen bir siyasetçi olarak söylüyorum, yani belki usulden belki esastan olabilir bunun bozulup geri gelebileceğini tahmin ediyorum.''


AA
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)