Koray Aydın’dan demokrasi sözü


Koray Aydın’dan şeref sözü:
MHP’de demokrasi hakim kılınacak
MHP’yi demokratikleştirmeye 1 milyon kişiyi partiye üye yaparak başlayacağını vaad eden Koray Aydın, Genel Başkan adayı olduktan sonra çıktığı ilk TV programındaki performansıyla tam puan aldı.

Adaylığını ve projelerini
Flash TV’de anlatacak
Aydın, adaylığını ve MHP ile ilgili projelerini anlatıyor.
MHP Genel Baflkan Adayı Koray Aydın yarın sabah Flash TV’de “Gerçek Gündem” programına konuk oluyor.

Televizyon tarihinin en tecrübeli iki habercisi Yalçın Çakır ve Yılmaz Tunca, günün önemli geliflmeleri “Gerçek Gündem”de özel konuklarıyla değerlendiriyor. Programın yarın sabahki
(Cuma) konuğu MHP Genel Baflkanlığı’na adaylığını ilan eden Koray Aydın olacak. Saat 08:15’te
ekrana gelecek olan “Gerçek Gündem” programında MHP Genel Baflkan Adayı Koray Yalçın
Çakır ve Yılmaz Tunca’nın 4 Kasım MHP Kongresi ve adaylığı konusundaki sorularını cevaplayacak
ve gündemdeki geliflmeleri değerlendirecek.
Canlı yayınlanacak programa izleyiciler de mailleri ve tweet mesajlarıyla katılabilecek.
07 Eylül 2012 Cuma Flash TV 08:15

Koray Aydın: MHP
demokratikleşecek
1 milyon kişiyi partiye üye yapacağını ve ön seçimlerin hakim nezdinde gerçekleştirileceğini söyleyen Koray Aydın, MHP Genel Başkan adayı olarak çıktığı ilk TV programındaki performansıyla
göz doldurdu.

Devlet Bahçeli’nin karşısına resmen aday olduğunu açıklayan MHP Trabzon Milletvekili Koray Aydın Habertürk ekranlarına konuk oldu. Geçen hafta Anadolu Kültür Merkezi ’nde coşkulu bir kalabalıkla MHP Genel Başkanlığı’na adaylığını açıklayan Koray Aydın Fatih Altaylı ’nın sorularını yanıtladı. Adaylığıyla ilgili açıklamalarda bulunan Koray Aydın, konuşmasının genelinde MHP Lideri Devlet Bahçeli ’yi eleştiren sözler kullanırken kendisi hakkında merak edilen sorulara da içtenlikle cevap verdi. Rahat tavrı ve iddialı söylemleriyle dikkat çeken Koray Aydın, adaylığını ilan etmesinin ardından çıktığı ilk televizyon programında izleyenlerden tam not aldı. Kimsenin yapmadığını yapıp, hem milletvekilliğinden hem de bakanlıktan istifa ettiğini hatırlatan Aydın, “Benim verilmeyecek bir hesabım yok dedim.

Bakanlık zırhına sığınmıyorum, gelin araştırın bir şey varsa hesabını vereyim dedim. O dönem bir hesap verdik” dedi.

AKP’nin iktidara geldikten sonra MHP ’yi vurmak için kendisini Yüce Divan ’a verdiğini belirten Koray Aydın, şöyle devam etti: “Anayasa Mahkemesi ’nde 11 tane üyenin karşısına çıktım. Meclis komisyonlarının karşısına çıktım. Böyle bir yapının içinden 3 konudan yargılandım ve 3 konudan da 11-0 oylamayla geçtim. Yani 33 tane oylamadan da temiz çıktım ve benim hakkımı teslim ettiler.”

Bahçeli’ye ağır eleştiriler
Muhalefetin oylarının azalmasının sıkıntılı bir durum olduğunu anlatan Koray Aydın, “Sahaya inmiş, halkla bütünleşmiş halkın değerleri üzerinden siyaset yapan bir MHP olgusu lazım. Devlet Bahçeli ve ekibi bunları yapmadı. Şu anda sahada bir MHP yok. MHP ’nin muhalefet tarzını da değiştireceğiz diyoruz. Biz demeç karşılığı bir muhalefet tarzının bugünkü güçlü yapıyı kıramayacağını düşünüyoruz. Halka inilmeli” ifadesini kullandı. MHP’nin yeniden yapılanacağını kaydeden Aydın, “Hemen bir tüzük çalıştayı, arkasından bir tüzük kurultayı yapacağız. Partinin bütün antidemokratik tüzüklerini değiştireceğiz. MHP’yi demokratikleştireceğiz. Genel başkana yüzde 6’ya kadar milletvekili belirleme hakkı vereceğiz. Bu hakkını genel başkan seçimden önce ilan edecek. Geri kalanları da üyelerle ön seçim yapacağım. Ve hakim nezaretinde. Bu Türk siyasi tarihinde bir ilk olacak. Namus vere şeref sözü veriyorum. Bu hareketi özgürleştireceğim” diye konuştu.


Kadın ordusu kuracağım
MHP’nin son seçimde tarihih en küçük oy dilimini aldığını söyleyen Koray Aydın, şunları söyledi: “Bunun sorgulanması gerekli. MHP durgun, MHP sessiz, MHP hareketsiz... Varsa da heyecanı, o heyecanını kitlelere yansıtamıyor. MHP örgütlenme modelleri oluşturduğu yan kuruluşlarla olan bağını kesti. Yani Ülkü Ocakları’yla. Ülkü Ocakları bizi besleyen ana damarlardan birisiydi. Ülkü Ocakları şu an yok olma noktasına geldi. Bu dinamizmin geri gelmesi lazım. Ben o ateşinin körüğünü çalıştıracağım. Orada insanlar vatan sevgisini öğreniyor, milletini, öz değerlerini öğreniyorlar. Biz kendimizi oralarda yetiştirdik. Bugün sokak denen bir olay kalmamış.” Koray Aydın, kadın ve gençlik kollarını yeniden kuracağını da söyledi. Aydın, “Ben MHP’nin gençlik kolları üyesi olarak başladım ve sonra il başkanı oldum. Oradan buralara geldim. Partide şu anda gençlik kolları yok, kadın kolları yok. Ben MHP’de bir kadın ordusu kuracağım” dedi.


Yeniçağ
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)