Müslümanlara hakaret içeren filme protesto


ABD ve Avrupa'da müslümanlara hakaret ettiği ileri sürülen "Innocence of Muslims" (Müslümanların Masumiyeti) adlı filmin yayımlanması bugün İstanbul'da çeşitli gösterilerle protesto edildi.

Beyazıt’ta Cuma namazı çıkışı toplanan Saadet Partisi (SP) İl Gençlik Kolları, filmin yapımcısı ve ABD’yi özür dilemeye çağırdı, Başbakan Erdoğan’ı da tepki göstermesi için göreve çağırdı.

Müslümanlara hakaret edildiği iddiasıyla dün Beyazıt Cami’nde cuma namazı çıkışnda tekbir getirerek “Yaşanan kaosun sorumlusu Amerikadır”, “Kahrolsun Amerika, İslamfobiya hayır”,“Ellerin değil, kökün kurusun İsrail”,“Biz müslamanız, terörist Amerika” yazılı pankart ve dövizler taşıyan SP İl Gençlik Kolları üyeleri,“Kahrolsun ABD”,“Katil ABD Ortadoğu’dan defol”,“Katil ABD, İşbirlikçi AKP” sloganları attı. Harem-selamlık yapılan gösteride açıklamayı okuyan SP İl Gençlik Kolları Başkanı İsmail Acar, söz konusu film ile İslam'ın önünün kesilmek istendiğini belirterek,“Çeyrek yüzyıldır islam coğrafyasında sürdürülen diyalog çalışmaları Müslümanların aleyhine işlemeye devam ediyor. Müslümanlara ‘Diyalog’ dedirttirildikçe Müslümanların toprağı işgal ediliyor, bombalar Müslümanların başına yağıyor. Bu çirkin filmde diyalog masalının son perdesi oldu” dedi. AKP’yi hakarete yeteri kadar tepki vermemekle suçlayan Acar, “Bu çirkin filme tepkiler çığ gibi büyürken malesef bizim hükümetimiz sessiz kalmıştır. Başbakan’ın yaptığ yüzeysel açıklama ise tamamen renksizdir. Başbakan açıklamasında terörizme vurgu yaparken asıl teröristin kim olduğun belirtmiyor. ABD Büyükelçisi’nin öldürülmesini kınarken İslam’a ve Peygamberimiz’e hakaret içeren filmi ve bu çirkin filmin yapımcılarını tek kelime ile de olsa kınamaktan imtina ediyor” diye konuştu.

Acar, ABD ve filmin yapımcısını derhal özür dilemeye çağırdı. Ayrıca Halkalı Zeynebiye Cami’nde de bir grup filmin yapımcısı ve ABD’yi protesto etti.


Cumhuriyet
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)