Onur madalyası olarak taşıyacağız


Çetin Doğan'ın eşi Nilgün Doğan Balyoz'da verilen kararla ilgili, "Onların aldığı mahkûmiyeti, bir onur madalyası olarak göğsümüzde taşıyacağız" dedi.

Balyoz davasında verilen karar dün Beyoğlu ve Kadıköy’de kitlesel gösterilerle protesto edildi. Eyleme katılan Çetin Doğan’ın eşi Nilgün Doğan, “Onların aldığı mahkûmiyeti, bir onur madalyası olarak göğsümüzde taşıyacağız” dedi. Kadıköy’de kararı protesto eden kalabalık grup ise yanlarında getirdikleri ampulleri yere atarak kırdıktan sonra temsili balyoz ile ezdi.

İstiklal Caddesi’ndeki Odakule önünde toplanan yüzlerce kişi, “Mustafa Kemal’in askerleriyiz”, “Türkiye uyuma orduna sahip çık” sloganları atarak ceza alan askerlerin fotoğraflarını taşıdı. Emekli Orgeneral Çetin Doğan’ın eşi Nilgün Doğan verilen cezaların aslında Türkiye Cumhuriyeti’ne verildiğini belirterek “Atatürk’ün devrimleriyle aydınlattığı ışıl ışıl yollara taş döşüyorlar. Ancak Atatürkçü fikirler hiçbir zaman hapsedilemeyecek. Onların sadece bedenleri hapsediliyor. Oradaki sanıkların eşleri, çocukları, anaları, babaları, yakınları olarak sonuna kadar onların bu mahkûmiyetini bir onur madalyası olarak göğsümüzde taşıyacağız” dedi. Kadıköy Altıyol’da toplanan bir grup da Halit Ağa Caddesi’nde yürüyüşe yaptı. Burada yapılan açıklamada ise “Balyoz Planı” davasında sanıklara savunma hakkı tanınmadığı iddia edilerek, “Böyle bir cezayı reddediyoruz. Buradan hiçbir şekilde adalet çıkmayacağını da görüyoruz” denildi.


Cumhuriyet
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)