Pendik'te içki yasağı


AKP'li Pendik Belediyesi'nin içkili yerler için ruhsat kriteri gülerken ağlattı.

AKP’li Pendik Belediyesi tartışma yaratacak bir içki yasağı kararına imza attı. “İçkili Yerler Karar Krokisi”ni belirleyen Belediye Meclisi’nin kararına göre ilçede “iki caddede belirlenen sınırlı sokak numaraları” dışında içkili yerler için artık ruhsat verilmeyecek. CHP Meclis Üyesi düzenlemeyle içki ruhsatı alabilecek bölgenin 100 metrelik bir alana indirildiğini söylerken AKP’li Grup Başkanvekili Yahya Tunç, “ruhsat taleplerini reddetmeleri sonucunda vatandaşların yargıya gittiklerini ve bu kroki olmadığı için belediyeyi yönetenlere görevi kötüye kullanma davaları açıldığını” belirtti ve meclis kararının belediyeye karşı açılan davaların önüne geçebilmek için çıkarıldığını itiraf etmiş oldu.

Pendik Belediye Meclisi’nden geçen “içkili yerler krokisi”ne göre Yeni Mahalle bölgesinde kalan Mimar Sinan Caddesi (çift 10-44, tek 9-33 kapı numaralı) ile bu caddeyi kesen Mithatpaşa Caddesi (çift 38-50, tek 51-63 numaralı) dışında içkili yerlere ruhsat verilmeyecek. Bu karardan önce içki ruhsatı alan yerlerde ise 3 kereden fazla devir yapılırsa ruhsatlar iptal edilecek. “Bu bölge zaten Pendik’te sayıları 10’u geçmeyen içkili restoranların bulunduğu yer. Toplamda da 100 metrelik bir alandan bahsediyoruz” diyen CHP’li Meclis Üyesi Tarık Balyalı, kararı, “İçkili yer için ruhsat talebinde bulunanlara bu meclis kararına istinaden ret cevabı verilecek ve bunun da kanuni dayanakları oluşturuldu” sözleriyle değerlendirdi. Balyalı, Pendik’in hiçbir yerinde bundan sonra ruhsat almanın mümkün olmadığının netleştiğini ve bunun aslında hukuki değil siyasi bir karar olduğunu ifade etti. Balyalı, bu süreçten sonra özellikle kroki dışında kalan alanlar dışında bulunan yerler 3 defadan fazla devir yaparlarsa ruhsatların iptal olacağına özelikle dikkat çekerek, “Ve bir daha o noktalara böyle bir yer açılamayacak. Kararın bu kısmıyla da zaten az sayıda olan içkili yerlerin tasfiyesi amaçlanmaktadır” dedi.

AKP’den savunma

AKP Grup Başkanvekili Tunç ise “ruhsat taleplerini reddetmeleri sonucunda vatandaşların yargıya gittiklerini ve bu kroki olmadığı için belediyeyi yönetenlere görevi kötüye kullanma davaları açıldığını” yanıtını verdi.



Cumhuriyet
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)