Sağlık Bakanlığı'ndan 'silah taşınıyor' iddiasına açıklama


Sağlık Bakanlığı, ''Hatay'da Sağlık Bakanlığı ambulanslarıyla Özgür Suriye Ordusu'na silah taşındığı'' iddialarına ilişkin, ''Bakanlığımız ambulansları tıbbi müdahale için gerekli ilaç ve donanım dışında hiçbir şey taşımamaktadır'' değerlendirmesini yaptı.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Basın Konseyi Başkanı Orhan Birgit'in ''Hatay'da Sağlık Bakanlığı ambulanslarıyla Özgür Suriye Ordusu'na silah taşındığı'' yönündeki iddialarının basında yer aldığı hatırlatıldı.

Birgit'in iddialarının daha önce de CHP tarafından gündeme getirildiği ve Sağlık Bakanlığı tarafından yalanlandığı ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:
''Bakanlığımız ambulansları tıbbi müdahale için gerekli ilaç ve donanım dışında hiçbir şey taşımamaktadır. Tüm ambulanslarımız Araç Takip Sistemi ile takip edilmekte ve hiçbir ambulansımız ülke sınırları dışına çıkmamıştır. Tamamen insani yardım amacıyla bölgede hizmet veren sağlık çalışanlarımızın bu şekilde çirkin iddialarla yıpratılmasına asla izin vermeyeceğimizin bilinmesini isteriz. Elinde belge olduğunu iddia edenler bu belgeleri yetkili mercilerle paylaşmalıdır. İddiaların doğruluğu halinde gerekenlerin yapılıp kamuoyumuzla paylaşılacağından kimse şüphe duymamalıdır.''


AA
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)