Seçmeli dersler konusunda tam bir fiyasko yaşanıyor


BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, ''seçmeli dersler konusunda fiyasko yaşandığını'' iddia etti.

Tan, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, bu sene orta dereceli okullarda okutulmaya başlanan seçmeli derslerle ilgili halkın kandırıldığını öne sürdü.

Kur'an-ı Kerim, Hz. Muhammed'in hayatı ve Kürtçe dersleriyle ilgili tam bir fiyasko yaşandığını iddia eden Tan, ''Bu derslerin nasıl okutulacağı da belli değil. Siyer dersi isteyene Kur'an-ı Kerim öneriliyor, Kürtçe isteyene başka şey; tam bir Mahmutpaşa işportacılığı yapılıyor. Halk kaldırılmış, aldatılmıştır. Milli Eğitim Bakanı istifa etmelidir'' diye konuştu.

Bir soru üzerine, terörle mücadelede çözüme yönelik her türlü adımı önemsediklerini dile getiren Tan, ''Ancak bunun bir ciddiyet içerisinde ve içinin doldurularak yapılması gerekir'' dedi.

Basın toplantısını uzatan Vural'a tepki

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural'ın TBMM Basın Açık Ofisi'ndeki basın toplantısının uzaması üzerine, BDP'li Altan Tan, basın toplantısına 15 dakika geç başladı.

Tan, Açık Ofis'in girişinde, Vural'ın toplantısını bitirmesini ayakta bekledi. Gecikmeli olarak biten basın toplantısının ardından kürsüyü gelen Tan, ''bu tavrı protesto ettiğini'' söyledi. Tan, ''Bunu her zaman yapıyor, daha önce de oldu. Bizim hakkımıza tecavüz ediyorlar'' dedi.

Basın toplantısının sonunda, Vural ile neden tokalaşmadıklarının sorulması üzerine Tan, aslında Vural'ın okul arkadaşı olduğunu belirterek, ''Diyarbakır Maarif Koleji'nde birlikte okuduk. Yani okul arkadaşıyız. 1969'dan beri, 43 senedir tanışıyoruz; ama selamlaşma, konuşma karşılıklıdır. Protestom da şahsıyla alakalı değil. Daha önce de böyle bekletildim'' şeklinde konuştu.


AA
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)