Şehitler, gaziler VIP’li yemekler!


Otobüsler zırhsız. Lojmanlar korumasız. Karakollar eski. VIP uçaklar yeni. VIP helikopterler son model. VIP Mercedes makam araçları çok korumalı. VIP, çok önemli kişi (şahsiyet) demenin İngilizcesidir. Türkiye askerinin dirisini otobüsle taşıyamıyor.

Ölüsünü gösteri olsun diye helikopterle naklediyor. Türkiye’nin askeri ve sivil Çok Önemli Şahsiyetleri; VIP uçakta, VIP helikopterde, VIP korumalı Mercedes’lerde seyahat ediyorlar.
Geçen gün “Başbakanlık Korumaları birbirine silah çekti” haberinin içinde vardı; “Başbakan’ın korumalarının sayısı 300’e çıktı” diyordu.
Şehit haberlerine bak!
Otur ağla.
Kendi karakolunda!
Kendi lojmanında!
Kendi cephaneliğinde!
Kendi karayolunda!
Şehit ve gazi (yaralı) vermeye devam eden Ordu’nun toparlanması için siyası ve askeri üst düzey sorumlulardan istifa bekledik.
İstifalar gelmedi.
Beddualar yükseliyor.
İzin dönüşü askerler, toplanma bölgesinden zırhsız sivil otobüs ve minibüslerle birliklerine teslime götürülürken Bingöl-Muş Karayolu’nda saldırıya uğradılar.
10 şehit. 70 yaralı.
* * *
80 asker bir sivil otobüse mi doldurulmuştu? Başbakan’ın, Cumhurbaşkanı’nın, Bakan’ların, Genelkurmay Başkanı’nın VIP Mercedes’lerini korudukları gibi Bingöl-Muş Karayolu’nda içi 80 asker dolu zırhsız sivil otobüsün önünde ve arkasında eskort dedikleri silahlı korumalar yok muydu? Bingöl Valisi’nin açıklamasına göre konvoyu koruyan 27 silahlı asker vardı.
Var idiyseler, ne yaptılar?
10 şehit. 70 gazi.
Neredeyse 10 manga asker.
Ordunun 10 manga askerini, sayısı 5 kişi olduğu söylenen PKK’lı terörist bir zırhsız ve belli ki korumasız sivil otobüste giderken yakıyor.
Bu millet, “kavlükarar” etmiş.
Şehitler Ölmez.
Vatan Bölünmez.
Son otobüs saldırısında 70 de yaralı var.
Zırhsız sivil araçların içinde, eski karakollarda, korumasız lojmanlarda, sabotajlarda, suikastlarda ayağı kopan, gözünü kaybeden, vücudunun yarısı yok olan yaralıların sayısı kaç oldu?
40 bin mi? 50 bin mi?
Belki de 100 bin mi?
Yaralandı deyip geçiyoruz.
Sonra ne oldu, unutuyoruz.
Yararlananların ne kadarı tedavi edildikleri hastaneden eksiksiz-noksansız normal bir insan olarak taburcu edildiler?
Bilmiyoruz.
ABD ile AB’nin sahipliğini yaptığı PKK’nın bombası, kurşunu, mayınıyla yaraladığı askerlerin ancak yüzde 5’i hastaneden normal bir insan olarak taburcu edilebiliyor.
* * *
Bir yanda şehit olan, kolunu, gözünü, ayağını, vücudunun yarısını “Şehitler Ölmez. Vatan Bölünmez” diye savaşarak verenlerin zırhsız korumasız sivil otobüslerle taşınması öbür yanda VIP uçaklar, VIP helikopterler, VIP Mercedes’ler içinde yüksek korumayla “VIP yemeklere” giden çok önemli şahsiyetler.
Dün Cumhuriyet Gazetesi’nde Barkın Şık’ın yazdığı habere göre 2009-2011 yılları arasında Cumhurbaşkanı, Başbakan, Bakanlar ve Genelkurmay Başkanı’na VIP uçak ve helikopter alımı için 540 milyon dolar kaynak ayrıldı.
Fakat askeri güvenli bir şekilde taşıyacak 60 personel kapasiteli “ağır yük helikopteri” üretimi, 20 yıldır kaynak yetersizliğinden, gerçekleştiremedi.


Necati Doğru

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)