Şu anda hala en büyük ortağımız Avrupa


Rusya'da düzenlenen Asya-Pasifik Ekonomik İşbirliği (APEC) zirvesi sona erdi. Kapanış konuşmasında konuşan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin şu anda hala en büyük ticaret ortaklarının Avrupa olduğunu söyledi.

Vladivostok şehrinde bir haftadır devam eden APEC zirvesi, katılımcı ülke liderlerinin bir araya gelmesinin ardından tamamlandı.

Kapanış konuşmasını yapan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, zirvenin son derece verimli geçtiğini, üye ülkeler arasındaki ekonomik entegrasyonun Rusya için stratejik öneme sahip olduğunu belirtti.

Hedeflerinin ortak bir Avrasya Ekonomik Birliği oluşturmak olduğunun altını çizen Putin, Rusya'nın ekonomik yatırımları ve hedeflerinin Asya'ya kaydığı yönündeki tezlere de değindi.

Putin, kendilerinin bu yönde özel bir çaba harcamadığını, sürecin kendiliğinden geliştiğini ifade ederek, ''Şu anda hala en büyük ticaret ortağımız Avrupa, ancak Asya ile olan ticari ilişkilerimizde hızlı bir artış görülüyor'' değerlendirmesinde bulundu.


Sonuç bildirgesi

APEC zirvesinin ardından sonuç bildirisi yayımlandı.

Bildiride yolsuluk ve rüşvetle mücadele, bölgeler arası ekonomik dengesizliklerin giderilmesi, gıda güvenliği politikalarının güçlendirilmesi ve üye ülkeler arasında gümrük uygulamalarında esneklik sağlanması yönündeki çalışmalara devam edilmesi gerektiği belirtildi.


AA
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)